1.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Dvoje zaraženih u Zvorniku, zatvara se republički karantin u Bijeljini

ZVORNIK – U protekla 24 časa, prema podacima Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja, kod dvije osobe sa teritorije grada Zvornika utvrđeno je prisustvo virusa korona. Od 8. juna do danas uzorkovano je ukupno 876 lica od kojih je 79 bilo pozitivno, dok se rezultati čekaju za 50 lica, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zvornik.

U izolovanom odjeljenju Covid u zvorničkoj Bolnici smješteno je šest pacijenata iz Zvornika i jedan iz Vlasenice. Svi su dobrog kliničkog stanja i prema najavama iz ove zdravstvene ustanove, neki od njih bi danas trebalo da budu upućeni u kućnu izolaciju.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije danas je prestao da radi republički karantin JU „Dom učenika Bijeljina“ u Bijeljini. Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja pozitivna lica bez ili sa blažim simptomima sa područja grada Zvornika upućivaće u kućnu izolaciju, a lica sa srednje teškim i teškim simptomima na bolničko liječenje.
Trenutno se u kućnoj izolaciji nalaze 163 osobe, dok je dok je ova mjera istekla za 328 lica. Poštovanje kućne izolacije kontroliše Komunalna policija.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik apeluje na građane da se pridržavaju izrečenih preventivnih mjera. Zbog zaštite sopstvenog i zdravlja drugih neophodno je održavati fizičku distancu od dva metra, u zatvorenom prostoru nositi masku i redovno održavati ličnu higijenu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se