10.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Dokumentarni film „Nema heroja bez maske“ u četvrtak premijerno na RTRS

Dokumentarni film „Nema heroja bez maske“ autorke Biljana Marić u
trajanju od 55 minuta prikazaće se premijerno u četvrtak, 30.07.2020. u 21.00 čas na programu RTRS.

Nema heroja bez maske 1 1


Priča o ljudima u prvim redovima u borbi protiv Kovida. O njihovim strahovima, dilemama, nepoznanicama, odricanjima, unutrašnjim previranjima i sve sa samo jednim ciljem, pomoći svakom pacijentu.

Nema heroja bez maske 2


“Virus korona sve nas je uplašio, jer ništa o njemu nismo znali. Nepredvidiv i nevjerovatnom brzinom se širio. Svakodnevno smo izvještavali kako se približava nama i kako se počeo širiti među stanovništvom Republike Srpske. Informacije koje smo dobijali od ljekara i medicinskog osoblja Univerzitetsko kliničkog centra Srpske prenosili smo gledaocima. Da ste imali priliku da gledate ono što su gledale novinarske ekipe u borbi zaposlenih u Univerzitetsko kliničkom centru i vi bi ste odlučili da napravite dokumentarni film. Da možete da vidite medicinsko osoblje koje nadljudskom snagom, predanošću i nadasve željom i voljom pokušava da pomogne svima i ne obazirući se na umor koji ih je već sustigao, ponovo bi poželjeli da napravite još bolji dokumentarni film i na skroman način im se odužite.”

U zahvalnost svima za predan rad,Televizija Republike Srpske napravila je film o Herojima koje je svakodnevno gledala očima kamere kako pomažu pacijentima.

Ekipu filma čine autor: Biljana Marić, producent:Aleksandar Đorđević, snimatelj: Ljubomir Tešinić, tonski snimatelj: Duško Jovanović, rasvjeta Mario Paljević, Marko Stančević, montažer: Vedran Marić, reditelj:Branko Lazić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se