naslovnaPolitikaVIJESTI

Dodik uputio pismo zahvalnosti Putinu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo zahvalnosti predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu na toplom prijemu koji je priredio njemu i njegovoj delegaciji tokom boravka u Moskvi, ističući da mu je bila velika čast da prisustvuje veličanstvenoj Paradi pobjede u čast 75 godina od pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

-Po povratku iz Moskve želim da Vam zahvalim na toplom prijemu, kojeg ste meni i mojoj delegaciji priredili tokom našeg boravka u vašoj zemlji. Bila mi je velika čast, kao pripadniku srpskog naroda i potomku antifašistkih boraca, da prisustvujem veličanstvenoj Paradi pobjede – istakao je Dodik u pismu zahvalnosti.

Srpski član Predsjedništva naglasio je da je impresioniran umijećem i dostignućima koje su Oružane snage Ruske Federacije pokazale tokom Parade, ali i činjenicom da su pripadnici srpskog naroda marširali Crvenim trgom rame uz rame sa drugim antifašističkim narodima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

-Naši bratski narodi, ruski i srpski, dali su nemjerljiv doprinos u borbi protiv sila zla i podnijeli ogromnu žrtvu za slobodu cijele Evrope. Civilizacijska dužnost svih evropskih naroda je da ne zaboravimo slobodarski duh, neustrašivost, borbenost i velike podvige Vašeg naroda u Drugom svjetskom ratu. Međutim, u posljednjih nekoliko godina, svjedoci smo pokušaja revidiranja prošlosti, revitalizacije fašizma, minimizacije krivaca i negiranje zločina. Naša moralna obaveza prema budućim generacijama nam nalaže da uložimo dodatne napore u širenju istine o Drugom svjetskom ratu kako bismo spriječili takve aktivnosti – istakao je Dodik u pismu zahvalnosti.

Uz veliku zahvalnost za pomoć koju pruža Ruska Federacija, srpski član Predsjedništva BiH je, uz najbolje želje za mir i blagostanje bratskog ruskog naroda, predsjedniku Ruske Federacije uputio izraze dubokog poštovanja.

Tagovi
Back to top button
Close
Close