2 C
Zvornik
19. април 2024.

Dodik uputio pismo zahvalnosti Putinu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo zahvalnosti predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu na toplom prijemu koji je priredio njemu i njegovoj delegaciji tokom boravka u Moskvi, ističući da mu je bila velika čast da prisustvuje veličanstvenoj Paradi pobjede u čast 75 godina od pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

-Po povratku iz Moskve želim da Vam zahvalim na toplom prijemu, kojeg ste meni i mojoj delegaciji priredili tokom našeg boravka u vašoj zemlji. Bila mi je velika čast, kao pripadniku srpskog naroda i potomku antifašistkih boraca, da prisustvujem veličanstvenoj Paradi pobjede – istakao je Dodik u pismu zahvalnosti.

Srpski član Predsjedništva naglasio je da je impresioniran umijećem i dostignućima koje su Oružane snage Ruske Federacije pokazale tokom Parade, ali i činjenicom da su pripadnici srpskog naroda marširali Crvenim trgom rame uz rame sa drugim antifašističkim narodima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

-Naši bratski narodi, ruski i srpski, dali su nemjerljiv doprinos u borbi protiv sila zla i podnijeli ogromnu žrtvu za slobodu cijele Evrope. Civilizacijska dužnost svih evropskih naroda je da ne zaboravimo slobodarski duh, neustrašivost, borbenost i velike podvige Vašeg naroda u Drugom svjetskom ratu. Međutim, u posljednjih nekoliko godina, svjedoci smo pokušaja revidiranja prošlosti, revitalizacije fašizma, minimizacije krivaca i negiranje zločina. Naša moralna obaveza prema budućim generacijama nam nalaže da uložimo dodatne napore u širenju istine o Drugom svjetskom ratu kako bismo spriječili takve aktivnosti – istakao je Dodik u pismu zahvalnosti.

Uz veliku zahvalnost za pomoć koju pruža Ruska Federacija, srpski član Predsjedništva BiH je, uz najbolje želje za mir i blagostanje bratskog ruskog naroda, predsjedniku Ruske Federacije uputio izraze dubokog poštovanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se