8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Đoković stigao u Bosnu i Hercegovinu

Novak Đoković je stigao u iznenadnu i nenajavljenu posetu Bosni i Hercegovini. Najbolji teniser planete se nedavno oporavio od koronavirusa, a kako se ova zaraza pojavila na turniru Adria Tour, koji je on organizovao, njegov prvobitni dolazak u BiH, u kojem je trebao igrati egzibicioni meč protiv Damira Džumhura, je otkazan.

Đoković je ipak došao sa porodicom u Sarajevo, a on se nije previše zadržao u samom centru grada i odmah je otišao na Trebević, gde se smestio u hotel u kome će boraviti tokom ove posete. Đoković je ranije često govorio kako ima veliku želju doći u Sarajevo i to je planirao da uradi kao završni dio etape Adria Tour, no kako se koronavirus pojavio među teniserima, turnir je otkazan, a samim tim i njegov dolazak u glavni grad BiH.

Prvi dan u BiH iskoristio je da posjeti Visoko.

Prvi reket svijeta je u gradiću u centralnoj Bosni posjetio poznate „piramide“, a njegov dolazak izazvao je veliku medijsku pažnju, kao i pažnju vjernih fanova.

Đokovića je u Visokom dočekao Semir Osmanagić, osnivač Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“. S ovacijama je dočekan ispred ulaza u Park Ravne, a mnogi obožavatelji sačekali su kako bi se fotografisali sa velikim sportistom.

Fanovi su mu nakon izlaska iz Parka poklonili kristal koji će ga podsjećati na Visoko i bosanske „piramide“.


POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se