Društvoizbor urednikanaslovnaVIJESTI

Danas 86 novozaraženih i jedan smrtni slučaj

ZVORNIK – Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 464 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 86 osoba u Republici Srpskoj. Radi se o 46 muških i 40 ženskih osoba, od kojih je 18 mlađe, 62 srednje i šest osoba starije životne dobi, saopštio je Institu za javno zdravstvo Republike Srpske.

Prema mjestu prebivališta, 30 osoba je iz Banjaluke, osam iz Višegrada, sedam iz Istočnog Novog Sarajeva, šest iz Istočne Ilidže, pet iz Foče, četiri iz Rogatice, po tri iz Kotor Varoša i Laktaša, po dvije iz Doboja, Dervente, Modriče, Mrkonjić Grada, Pala, Srpca i Teslića, po jedna iz Berkovića, Gacka, Kneževa, Prijedora, Petrova i Prnjavora.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Istočnog Sarajeva.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 3340 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 142 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.710 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 42.581 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 249, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 71, a u opštim bolnicama 178.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.724 osoba, a nadzor je završen kod 39.374 osoba.

Detaljnije pogledajte ovdje.

Tagovi

Jedan komentar

  1. MOLIM VAS OVO PROVERITE I ZDRAVE SALJU MEDJU ZARAZENE (KOJI SU PROVERENI TESTIRANI NEMAJU TEMPERATURU NEGATIVNI NA CIVID 19) TO SE DESAVA NA ULAZU U DOMU ZDRAVLJA U ZVORNIKU ONI NAMERNO SALJU NAROD MEDJ ZARAZENA TO SE DESILO MENI SA SUPRUGOM IAKO DOKTORI SPEC SA INTERNOG SALJE ME PORODICNOM ALI DODJES NA ULAZ SKACE JEDNA GORILA J NISTA BOLJA MED SESTRA I SAMO COVID AMBULANTA

Back to top button
Close
Close