20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Bez problema u saobraćaju

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju, a na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR ili ELISA test star maksimalno 48 časova. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

BiH otvorila je granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane razloge i negativan test na virus korona, ne stariji od 48 časova. Ulazak u BiH dozvoljen je i za supružnike i maloljetnu djecu državljana BiH.

Srbija je otvorila granične prelaze za putnički i robni saobraćaj bez neophodnog testa na virus korona i dozvole komisije.

Zbog sanacije magistralnog puta LJubinje-Trebinje, u mjestu Tulje, svaki dan, osim nedjelje od 8.00 do 14.00 časova saobraćaj će biti obustavljen i preusmjeren na putni pravac Stolac-Do-Berkovići-Krivača-Bileća-Trebinje.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac, u mjestu Turić Prosjek, aktuelne su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima bude povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu „MSP Gornji Božinci“ od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, aktuelne su povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce saobraćaj svaki dan, osim nedjelje, bude obustavljan od 8.00 do 16.00 časova. Izvan vremena obustave, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, pa radnim danima u intervalu od 7.00 do 17.00 časova bude povremeno obustavljan saobraćaj maksimalno pet minuta.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Ormanica /Srebrenik-Orašje/, Vinac /Jajce-Donji Vakuf/ i Jasen /Prozor-Jablanica/. U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se