18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

„Arena“ postaje kovid bolnica

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar održao je danas sastanak sa direktorima kovid bolnica u Srbiji. Tom prilikom obelodanjeno je da će od sledeće nedelje biti otvorena kovid bolnica u „Štark areni“ na Novom Beogradu sa 500 bolničkih kreveta.

Prvi pacijenti bi u najveću dvoranu na Balkanu trebalo da budu smešteni već od ponedeljka, dok će još 240 mesta biti obezbeđeno u Ortopedskoj bolnici na Banjici koja se vraća u kovid sistem.

Za vreme prvog udara korone, od marta do maja, nije bilo potrebe da se „Arena“ pretvara u privremenu bolnicu, pošto su bili dovoljni kapaciteti Hale 1 Beogradskog sajma. Sada je, međutim, odlučeno da se barem za sada Sajam rastereti, a da pacijenti budu prebačeni u „Arenu“ pošto tokom leta nema većih zakazanih manifestacija.

Nakon sastanka i analize epidemiološke situacije i kapaciteta zdravstvenog sistema, ministar zdravlja i lekari, direktori svih kovid bolnica, zajedno su izašli pred medije i još jednom apelovali na sve građane da se pridržavaju mera prevencije, da budu odgovorni prema sebi i svojim najbližima, jer je to jedini način da zajedno uspešno prebrodimo epidemiju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se