23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

10 modnih pravila koja su otišla u zaborav

Kombinacija dva različita printa, kompletno beli autfit usred zime, usuditi se na ružičasto-crveni spoj, obuvanje čarapica na sandale sa visokom štiklom, pastelne boje u danima mraza… Da ili ne?

Pravilnik o modnim faux pas dosta je dugačak, a mi bismo mu dodali još jedan epitet: zastareo.

Više nego ikada pre, na ceni su originalnost i smelost, uz poneki trend koji možete, a i ne morate da ispratite. 

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=264&loc=https%3A%2F%2Fwww.elle.rs%2Fmoda%2Ftrendovi%2F25386 10 modnih pravila koja su otisla u zaborav.html&referer=https%3A%2F%2Fwww.elle.rs%2Fmoda%2Ftrendovi%2F25386 10 modnih pravila koja su otisla u zaborav

Predmeti sa animal printom, lakovane čizme, kao i mnogobrojni retro komadi kojima je teško odoleti pronaći će put do naših jesenjih i zimskih garderobera.

Odavno je prestalo da bude neobično videti šljokice u toku dana, a izgled sačinjen kompletno od denima stajling je koji se izuzetno fotografiše u street style reportažama.

Letnje sandale žive čak i zimi, a bebi plava i boja šećerne vune ostaju prisutne tokom čitave sezone.

Idealan je trenutak da zaboravite na sledećih deset pravila, makar do narednog proleća.

1. Nikada ne nosite zajedno ružičasto i crveno

Kao da pozdravljamo osamdesete, dok se hrabro igramo sa ovim nekada potpuno pežorativno okarakterisanim duetom. Jarka boja fuksije zajedno sa zagasitom ružičastom izgledaće bombastično u maglovitim danima koji slede.

2. Ne nosite pastelne boje zimi

Nežne boje svilenih bombona, žute mimoze, bistre zelene vode… Paleta pastelnih boja u tekućoj sezoni donosi nam vibe pedesetih. Slip haljine od svile i plisirane suknje u plesu sa kaubojskim čizmama i malom retro torbom odobrena su kombinacija koja će učiniti da hrabro iskoračimo iz slike leta koju vezujemo za ove svetle kolorite.

3. Ne nosite sokne sa sandalama

Broj jedan među neshvatljivim spojevima koje pamtimo. Međutim, na reportovima sa fashion week-ova ovako stilizovana obuća je među najprimećenijom. Zahvalni smo što je ovo pravilo skinuto sa liste jer možemo da kreiramo bezbroj novih stajlinga sa omiljenim parom sandala sa potpeticom i u jesenjim danima. 

4. Zabranjuju se šarenoliki autfiti

Ponovo retro vibe, ponovo osamdesete! Pokušaćemo sa miksom vrištećih boja. Fluo plava, senf žuta, zelena boja jele, jarka narandžasta, jaka ljubičasta… Mnoštvo boja rezultiraće blistavim autfitom i daće zdravu dozu zabave i kul efekta koji je ponekad prekopotreban u našem zimskom delu garderobera.

5. Nikada ne mešajte različite printove

Karo, animal, tartan, tufne, pruge, logomanija… Da biste ovladali na pravi način ovim zahtevnim izazovom, spojite klasične printove sa onima koji su neizbežni ove sezone. Et voilà!

6. Nemojte nositi bele stajlinge zimi

I prošle hladne sezone, blistavo beli total look viđen je na ulicama modnih prestonica. Pa čak i dok je padao sneg! Bela boja vam daje romantičnu, poetičnu zimu.

7. Šljokice su zabranjene za nošenje u toku dana

Groznica subotnje večeri prenela se na dan. Ove sezone, moda nas je podsetila da je ona na prvom mestu zabavna. Setite se osamdesetih, naročito kombinezona, haljina inspirisanih viktorijanskim dobom i zvoncara. 

8. Ne nosite crnu sa teget bojom

Šta se dešava sa crno-plavom kombinacijom ove sezone? Mi je obožavamo. Azurnoplava, denim plava, indigo, tirkizna, boja safira; sve modre nijanse daće svežinu i otmenost crnoj garderobi.

9. Uvek složite torbu sa cipelama

Netačno! Dugo se ovo stilsko pravilo nije smelo dovesti u pitanje, dok se danas posmatra sasvim drugim očima, kao neoprostiva greška. Bele čizme? Dodajte nam vrećastu torbicu. Mules cipele u zagasitoj zelenoj? Stiže vintage ljubičasta torba. Smemo li da predložimo blogersku it kombinaciju: dad patike sa torbom od perlica zaista su potpuni hit.

10. Total denim look je nepoželjan

Prizvuk Teksasa dobrodošao je u tekućoj sezoni. Zvonaste farmerice koje se šire i dodiruju zemlju uz široku denim jaknu čine novu it kombinaciju Dankinja.  

Priredila: Natalija Knežević

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se