23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Upis za srednjoškolce počeo danas

U dvije zvorničke srednje škole počeo je upis učenika sa 60 i više bodova, a najviše interesovanja ima za smjerove gimnazije i medicinsku školu te tehnička zanimanja.

Ono što je obilježilo prvi upisni rok u Zvorniku je strogo pridržavanje propisanih mjera jer je u posljednjih desetak dana u ovom gradu zabilježeno 19 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Direktorica SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić ističe da je interesovanje učenika veliko, ali je da je upis malo usporen zbog poštovanja mjera pri ulasku u ustanovu.

– Tradicionalno, mi u ovom upisnom roku popunimo oba odjeljenja medicinskih tehničara, a veliko interesovanje je i za smjerove gimnazije, kako u računarsko-informatičkom, tako i u društveno-jezičkom i opštem smjeru. Učenicima smo savjetovali da pored osnovnog zanimanja u gimnaziji upišu i alternativno tako da ćemo ako bude interesovanja upisati dva odjeljenja opšteg smjera, a sve zavisi od želja učenika. Svršeni osnovci su pokazali interesovanje i za ekonomsku školu pogotovu za poslovno-informatički smjer. U ugostiteljskoj školi krenuo je upis za turističke tehničare, a sljedeće sedmice će se moći upisati i na smjeru kuvar-poslastičar – istakla je Pisić.

Goran Grujić, direktor TŠC „Zvornik“ kaže da je interesovanje odličnih učenika  za zanimanja u njihovoj školi na nivou prošlogodišnjeg.

– Najviše učenika u našu školu se upisuje u drugom dijelu prvog roka koji počinje naredne sedmice. Očekivanja su da upišemo sva predviđena odjeljenja jer posljednjih godina bilježimo stalni rast broja učenika – istakao je Grujić.

U dvije zvorničke srednje škole nastavu pohađa oko 1.700 učenika.

Fotografija i tekst preuzeti sa Infobirač.net

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se