18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

U Zvorniku 66 osoba pozitivno na covid 19

Na području Zvornika ukupno je 66 osoba pozitivnih na virus korona, saopšteno je iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik. Do sada je testirano 817 lica, a za 18 njih se očekuju rezultati.

U COVID odjeljenju zvorničke Bolnice smješteno je osam pacijenata iz regije Birač, a samo je jedan febrilan. Ostala lica iz ovog odjeljenja su zadovoljavajućeg zdravstvenog stanja. Sinoć je uzeto sedam kontrolnih briseva u Republičkom karantinu „Dom za učenike Bijeljina“ u Bijeljini.

Izrečenu mjeru kućne izolacije u Zvorniku ima 312 osoba, dok je 129 izašlo iz izolacije. Komunalna policija kontroliše provođenje ove mjere.

Do 06. jula ostaju na snazi ranije donesene mjere. Ograničen je rad svih poslovnih subjekata do 23:00 časa, zabranjeno je okupljanje više od 50 lica na javnom mjestu, obavezno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, kao i održavanje fizičke distance i dezinfekcija.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika apeluje na građane da poštuju mjeru kućne izolacije, održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra i nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru.

Budimo odgovorni prema sebi i drugima, izbjegavajmo javna okupljanja i doprinesimo stabilizaciji epidemiološke situacije u gradu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se