U sačekušu fočanske policije upalo šest lica

FOČA – Šest osoba sa oko 35 kilograma droge upalo je danas u sačekušu fočanske policije u akciji kodnog naziva „Sutjeska“.

„Nezavisne“ saznaju da su uhapšeni Sarajlije Mensudin Hadžić, Samir Ćatić, Elvedin Mulaosmanović i Nihad Bjelak te braća Bedrudin i Omer Memić, koji su rodom iz Prijepolja i imaju državljanstvo BiH i Srbije.

Akcija „Sutjeska“ izvedena je danas u ranim jutarnjim satima u mjestu Šadići, kod Foče, gdje je policija zaplijenila torbe sa narkoticima koje su, kako saznajemo, stigle iz Crne Gore, te uhapsila osumnjičene.

Grupa je, kako saznajemo, trebalo da se sastane u selu Šadići, a torbe sa drogom vrijednom nekoliko stotina hiljada maraka zatim da preveze u Sarajevo.

Međutim, policija im je osujetila plan u Šadićima, gdje su marihuanu zapakovanu u dvije torbe i dva ruksaka pješice donijela trojica osumnjičenih.

Kako saznajemo, jedan osumnjičeni je išao ispred njih kako bi osigurao put, a policija istražuje kako su došli do ove lokacije.

Saznajemo da su, sa druge strane, Mulaosmanović i Bjelak na ovu lokaciju došli vozilima, odnosno audijem A4 i golfom 7, pa je, prema saznanjima policije, narkotike zatim trebalo da voze u Sarajevo.

Policijskom istragom i po saznanjima da će velika količina droge preko područja Foče doći iz Crne Gore, policija je dilerima pripremila zamku.

Kako su im istragom otkrili rutu i mjesto gdje će se sastati, danas je šestorka uhvaćena s robom i pohapšena.

Kako su naveli iz Policijske uprave Foča, akcija „Sutjeska“ izvedena je na osnovu operativnih podataka policije i pod nadzorom Okružnog tužilaštva Trebinje.

„Uhapšeni su S.Ć., E.M., M.H. i N.B., državljani BiH, i O.M. i B.M., državljani Republike Srbije, a sve zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz oblasti zloupotrebe opojnih droga“, naveli su iz Policijske uprave Foča.

Dodali su da su uviđaj na licu mjesta u selu Šadići kao i pretrese vozila koje koriste M.E. i B.H. iz Sarajeva izvršili policijski službenici Policijske uprave Foča pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

„U pretresima su pronađene i privremeno oduzete četiri putničke torbe u kojima se, prema operativnim saznanjima, nalazi oko 35 kilograma marihuane“, saopšteno je iz policije.

Dodali su da nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Osumnjičeni će nakon ispitivanja biti predati u nadležnost tužilaštva u Trebinju

Izvor
Nezavisne
Back to top button