9.3 C
Zvornik
23. април 2024.

U pet mjeseci evidentirano 139 migranata

ZVORNIK – Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dražen Erkić rekao je danas da je na području koje operativno pokriva ova uprava u prvih pet mjeseci ove godine evidentirano 139 ilegalnih migranata, što je u odnosu na isti period prošle godine više za 100.

Erkić je na konferenciji za novinare istakao da je samo u maju evidentirano 37 ilegalnih migranata i dodao da su to uglavnom bili muškarci od 20 do 35 godina, najvećim djelom iz Pakistana i Egipta.

Ističući da u tom periodu na području Policijske uprave Zvornik nije bilo krijumčarenja migranata, Erkić je rekao da i dalje jedan broj policijskih službenika ove uprave radi sa pripadnicima Jedinice granične policije Zvornik kako bi zaustavio ilegalne migrante da uđu u Republiku Srpsku, odnosno BiH.

Erkić je naglasio da u maju nije bio evidentiran nijedan napad migranata na građane ili njihovu imovinu i istakao da su djeca i stariji građani uznemireni dok ilegalni migranti prolaze u njihovoj blizini.

Govoreći o saobraćaju na putevima na kojima kontrolu vrši policija ove uprave, Erkić je rekao da je u maju evidentirano 36 saobraćajnih nezgoda, što je za jednu više u odnosu na isti period prošle godine.

Prema njegovim riječima, u maju je kontrolisano 866 vozača i vozila i izdato 887 prekršajnih naloga, te iz saobraćaja isključena 23 vozila i 84 vozača, od kojih je 50 isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

„Zbog vožnje pod dejstvom narkotika isključena su dva vozača, dok je zbog odbijanja podvrgavanju provjeri na prisustvo droge iz saobraćaja isključeno njih devet, što je više za šest nego u maju prošle godine“, naveo je Erkić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić rekao je da je u maju evidentirano 39 krivičnih djela, što je za 33 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Savić je naveo da je zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseno 36 izvještaja protiv 38 lica, od kojih je jedno maloljetno i 11 povratnika u činjenju krivičnih djela.

„Među evidentiranim krivičnim djelima, 30 je iz oblasti opšteg kriminaliteta, četiri iz oblasti zloupotrebe droge, tri krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i dva krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja“, rekao je Savić.

On kaže da su u oblasti opšteg kriminaliteta, od evidentiranih 30 krivičnih djela, 15 počinili nepoznati izvršioci, dok je policija u tom periodu rasvijetlila 12 krivičnih djela.

Prema njegovim riječima, materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima je 23.116 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se