18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

U COVID odjeljenju Bolnice u Zvorniku smješteno šest pacijenata pozitivnih na virus korona

ZVORNIK – U COVID odjeljenju Bolnice u Zvorniku smješteno je šest pacijenata pozitivnih na virus korona. Svi pacijenti osjećaju se dobro i imaju zadovoljavajuću kliničku sliku. Kontrolni nalazi biće urađeni danas trojici pacijenata i ako budu uredni oni će biti transportovani u Republički karantin „Dom za učenike Bijeljina“ u Bijeljini, saopštava Štab za vanredne situacije grada Zvornika.

-Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja Zvornik završila je testiranje kontakata zaraženih lica. U kućnoj izolaciji na području grada nalazi se 375 osoba, dok je njih 26 završilo izolaciju. Od 08. juna HES je testirao 767 lica, od čega je 44 pozitivnih, a rezultati se čekaju za 61 lice.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika apeluje na građane da poštuju mjeru kućne izolacije, održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra i nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru.

-Budimo odgovorni prema sebi i drugima, izbjegavajmo javna okupljanja i doprinesimo stabilizaciji epidemiološke situacije u gradu, kaže se u saopštenju iz Štaba.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se