9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Trivić: Uprkos svim izazovima, uspješno završena školska godina

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je školska 2019/2020. godina završena uspješno, iako je bila obilježena izazovima drugačijeg vida izvođenja nastave, prilagođavanjima i novinama, ne lako savladivim u okolnostima ozbiljne epidemiološke situacije.

-Nastavnici su iskazali zavidnu spremnost da se prilagode svim zahtjevima nastave na daljinu, stimulišući interaktivnost i kvalitetnu komunikaciju sa učenicima i roditeljima – navela je Trivićeva u čestitki povodom završetka školske godine, te zahvalila prosvjetnim radnicima, učenicima i njihovim roditeljima jer su uspješno odgovorili zahtjevima izvođenja nastave na daljinu.

Ona je dodala da su iskustva stečena tokom izvođenja nastave na daljinu veoma korisna u smislu uvođenja novina u vaspitno-obrazovni proces koji se očekuje u Srpskoj od sljedeće školske godine.

-Vjerujemo da će iskazana kreativnost i interaktivnost u ovom procesu dati sasvim novi kvalitet našem obrazovnom sistemu, kao i da smo zajedno zakoračili u pravcu strateških i reformskih zahtjeva unapređenja vaspitno-obrazovnog procesa – poručila je Trivićeva.

Ona je dodala da su u skladu s tim pripremljene i izmjene zakona o osnovnom i srednjem vaspitanju i obrazovanju, kao polazne mjere sprovođenja reforme obrazovanja posredstvom koje žele stvoriti novu školu za novo doba, prilagoditi je potrebama učenika i učiniti je podsticajnim mjestom za razvoj i učenje u kojem se djeca osjećaju dobro i sigurno.

Ona je navela da će nova školska godina početi po inoviranim nastavnim planovima i programima koji će učenicima znatno olakšati sticanje znanja.

Trivićeva je učenicima završnog razreda osnovne škole poručila da upišu željena zanimanja, te da prilikom odlučivanja o upisu u srednju školu razmotre i deficitarna zanimanja, u okviru kojih će tokom školovanja imati priliku da steknu relevantna praktična znanja, a koja će im obezbijediti i sigurno zaposlenje po okončanju školovanja.

-Značajan podsticaj za sve njih je i stipendija koju im obezbjeđuje Vlada Republike Srpske – istakla je Trivićeva.

Ona je učenicima poželila uspješan nastavak školovanja, te profesionalni i lični uspjeh.

Nastava u školskoj 2019/2020. godini u osnovnim školama završava se danas, a u srednjim najkasnije u srijedu, 17. juna.

Nastava u školskoj 2020/2021. godini počeće 1. septembra. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se