DruštvonaslovnaVIJESTIZvornik

Tehnološki fakultet Zvornik član Evropske federacije za hemijsko inženjerstvo (VIDEO)

Tehnološki fakultet Zvornik, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, postao je član Evropske federacije za hemijsko inženjerstvo.

Ovo je prvi fakultet iz BiH, koji je primljen u prestižnu federaciju, čiji je cilj međunarodna saradnja u nauci i obrazovanju.

Prijem u Evropsku federaciju za hemijsko inženjerstvo, koja okuplja 36 društava iz 28 evropskih zemalja, 14 institucija iz cijelog svijeta i najistaknutije naučnike iz ove oblasti, potvrda je da je Tehnološki fakultet ispunio standarde u istraživanju.

– Što je sa jedne strane potvrda kvaliteta same institucije i afirmativnog rada insitucije, a s druge strane privilegija i čast da našu instituciju promovišemo u smislu međunarodne saradnje – rekla je Ljubica Vasiljević rukovodilac Katedre za biologiju.

Fakultet ovim dobija mogućnost da aktivno učestvuje u radu Evropske federacije, poveže se sa prestižnim institucijama i doprinese uvezivanju domaće privrede sa inostranim partnerima. Studentima će olakšati učešće u međunarodnim projektima, ali i pristup evropskom tržištu rada.

– Jedna sigurnost za naše studente sutra. Za tu neku, kako za vertikalnu i horizontalnu prolaznost tokom studiranja, tako i sutra nakon završetka studijskog programa, odnosno završetka Fakulteta, da mogu naći lakše posao unutar evropskog tržišta rada – rekao je Dragan Vujadinović dekan Tehnološkog fakulteta Zvornik.

Brojni diplomci Tehnološkog fakulteta, godinama, svojim znanjem utiču na razvoj privrede od Novog Grada do Trebinja, od Kanade do Bliskog istoka. Članstvo u prestižnoj Federaciji trebalo bi da doprinse i privrednom razvoju Srpske.

Izvor
rtrs
Tagovi
Back to top button
Close
Close