8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Šta ako se zatvore granice dok ste na ljetovanju?

Veliki broj ljudi ni ovog ljeta ne želi da propusti ljetovanje na moru, uprkos činjenici da i dalje postoji strah od velikog širenja korona virusa. Ono što najviše interesuje mnoge turiste jesu njihova prava u slučaju ponovnog izbijanja epidemije ili zatvaranja granica.

Ako ste i vi riješili da ovog ljeta otputujete u neku od popularnih destinacija ili još uvek razmišljate da li da uplatite svoj turistički aranžman, onda je važno da na vrojeme znate šta bi moglo da se desi u kriznim situacijama u zemlji.

Ukoliko otputujete u neko od popularnih ljetnjih odmarališta, a naglo skoči broj oboljelih koji dovodi do teške epidemiološke situacije ili se zatvore granice, obaveza organizatora putovanja jeste da organizuje povratak.

To važi i za izmjenjene vanredne okolnosti.

To je slučaj ako govorimo o zemljama koje su nama dostupne na najjednostavniji mogući način, drumskim putem. Veći je problem sa turistima koji se nalaze na dalekim destinacijama. Njima je potrebno da se organizuje avio prevoz.

 U tom slučaju putnici moraju da znaju kada se leti na takve destinacije u situaciji više sile prestaje obaveza organizatora putovanja da vam organizuje povratak ukoliko je to nemoguće kako je bilo planirano. 

Dakle, ako je riječ o putovanju u Grčku sigurno ćete moći da se vratite u našu zemlju


POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se