20.4 C
Zvornik
24. септембра 2022.

Sazvali hitan sastanak, Crna Gora pokušava da spasi sezonu

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) je na sednici održanoj u ponedeljak potvrdilo strateško opredeljenje da odlučno nastavi da sprovodi politiku otvaranja Crne Gore uz zadržavanje epidemiološki stabilne situacije i paralelno preduzima sve mere neophodne za očuvanje zdravlja građana Crne Gore, stranaca koji žive u našoj zemlji i turista.

U skladu sa potrebama naše turističke privrede i strateškim interesom države odlučeno je da politika otvaranja Crne Gore bude dopunjena novim kriterijumima koji će predložiti Institut za javno zdravlje, a NKT usvojiti najkasnije u petak, 19. juna, kako bi bio omogućen ulazak u Crnu Goru i stranim državljanima koji ne nose visok epidemiološki rizik.

Ovo je saopšteno na zvaničnom sajtu Vlade Crne Gore.

Crna Gora

Podgorica

– NKT se upoznalo sa radnim dokumentom već formiranog Operativnog štaba za praćenje epidemiološke situacije u turističkoj sezoni sa ciljem potpune spremnosti svih državnih organa i turističke privrede za ulazak Crne Gore u novu fazu otvaranja uz istovremeno zadržavanje stabilne epidemiološke situacije. Zadaci Operativnog štaba su definisanje pravila, postupaka i monitoring ulaska u Crnu Goru, sprovođenje epidemiološkog nadzora i postupanje sa eventualno oboljelim gostima uključujuči i njihov i bezbjedan transport u matične države, saopštila je Vlada Crne Gore.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se