Sapna i Hoča u blagom opadanju, Drina u koritu

ZVORNIK – Rijeke Sapna i Hoča na zvorničkom području u popodnevnim časovima stagniraju, rečeno je večeras Srni u Službi civilne zaštite grada Zvornika.

Rukovodilac Službe civilne zaštite Rajko Jurošević rekao je da od 17.00 časova Sapna i dalje stagnira, dok je Hoča djelimično opala.

On je dodao da protok Drine na Hidroelektrani „Zvornik“ iznosi 700 metara kubnih u sekundi, te da ta rijeka ne predstavlja nikakvu opasnost od izlivanja iz korita u Zvorniku i nizvodno od tog grada.

Jurošević je rekao da su u toku dana bile angažovane ekipe koje su radile dodatno ojačavanje obala Sapne i Hoče koje su se danas ranije izlile na području nekoliko naselja.

Rijeka Sapna izlila se ranije danas u zvorničkim naseljima Cer, Grbavci, Hajdarevići, Ristići i Lupe, dok je u Šetićima preplavila regionalni put Zvornik-Sapna.

Ističući da se Hoča izlila u Glumini i Karakaju i poplavila nekoliko domaćinstava, Jurošević je rekao da je dodatni problem napravila i kanalska mreža u Čelopeku i Tršiću.

Jurošević je rekao da je na ovim područjima voda ušla u više od 20 domaćinstava i podsjetio da su ekipe Civilne zaštite i vatrogasci sa opremom na terenu.

Back to top button