8.1 C
Zvornik
26. април 2024.

Šakota nije više trener Zvezde: Vrijeme je za nekog mlađeg!

Dragan Šakota nije više trener košarkaša Crvene zvezde, saopštio je danas prvi čovjek kluba Nebojša Čović.

– Gospodin Šakota više neće biti trener Crvene zvezde. Mi smo imali takav dogovor. Moram da kažem da je Šakota došao u jednom teškom trenutku poslije odlaska Tomića. Jedan broj trenera nije htio, a sada bi htio. Jedan broj nije mogao. Potpuno sam uvjeren da bi Crvena zvezda osvojila ABA ligu i Superligu Srbije. Pronašli smo formu. Ali, takva je bila odluka Evrolige, a ne Crvene zvezde. Sa moje strane i dalje postoji ponuda da Šakota i dalje ostane u klubu. Veliko hvala. Nisam imao ni sa jednim od trenera bolji odnos – rekao je Čović.

Šakota se zahvalio igračima i osvrnuo na teške periode tokom sezone.

– Želim da se zahvalim na povjerenju. Za mene je bio veliki izazov da se vratim u klub nakon 14 godina. Bilo mi je zadovoljstvo da radim sa predsjednikom i saradnicima. Pričao sam i sa igračima. Radeći u drugim klubovima nisam naišao na momke koji su tako profesionalno podnosili velike napore. Kada sam došao u klub nije bila sjajna hemija među igračima. Bilo je i teških situacija poput one sa Filipom koji je sjajan momak i košarkaš. Zbog cjelokupne situacije izgubili smo jednog dobrog igrača. Prvi put sam se za 48 godina rada susreo sa situacijom da se sezona prekine – kazao je Šakota.

Iskusni stručnjak smatra da je vrijeme za mlađeg i ambicioznijeg trenera.

– Odlazim jer mislim da je misija završena. Smatram da je bolje da sada dođe neko sa većim ambicijama i kao dugoročno rješenje – dodao je Šakota.

Čović je saopštio da je situacija sa igračkim kadrom stabilna, pojedinim igračima ističe ugovor, a da će novi dolaziti u saradnji sa novim trenerom, o čemu će javnost biti obaviještena.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se