10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Radovi na mostu pri kraju, otvaranje za saobraćaj sredinom jula (foto)

Radovi na rekonstrukciji Mosta kralja Aleksandra I Karađorđevića pri kraju su i očekuje se njegovo skoro otvaranje.

Trenutno se radi na gazećem sloju mosta odnosno na postavljanju kocke dok je najveći dio radova završen: peskiranje konstrukcije, zamjena dotrajalih djelova konstrukcije, popravljanje stubova, farbanje…

Prema informacija iz Gradske uprave Zvornik uskoro treba da se uradi osnovna rasvjeta, a očekuje se i donacija dekorativne rasvjete što će ovoj građevini dati na estetici.

Otvaranje mosta očekuje se sredinom jula.

https://www.instagram.com/p/CBdo_8Dlf03/

Građani Zvornika i Malog Zvornika sa nestrpljenjem očekuju otvaranje. Kako objašnjavaju iz gradske uprave most do sad nije mogao biti pušten u saobraćaj iz razloga bezbjednosti. Rok za izvođenje radova je do kraja avgusta ove godine. Rekonstrukcija je koštala nešto preko milion i 600 hiljada KM. Dio od 600.000 evra donirala je Vlada Srbije, a ostalo je obezbjedio Grad Zvornik.

Most preko Drine između Zvornika i Malog Zvornika izgrađen je sredstvima kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića i Ministarstva građevine Kraljevine Jugoslavije. Most je završen krajem 1929. godine, a u saobraćaj ga je pustio kralj Aleksandar 12. januara 1930. godine. Tadašnja opština Zvornik odlučila je da se od toga dana most nazove po svom ktitoru kralju Aleksandru. Prema nekim izvorima, izgradnja mosta iznosila je oko 13,5 miliona dinara, kada je odnos dinara Kraljevine Jugoslavije i engleske funte bio jedan prema jedan.

https://youtu.be/ewH5K8WbjPQ

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se