1.4 C
Zvornik
03. фебруара 2023.

Putevi prohodni, rijeke u koritima

ZVORNIK – Svi magistralni i regionalni putevi na području u nadležnosti Policijske uprave Zvornik prohodni su, ali je saobraćaj na nekim dionicama otežan, potvrdio je Srni portparol ove uprave Miljan Bobar.

Iz preduzeća „Zvornik putevi“ saopšteno je da je na dionici Tišća-Šekovići, u mjestu Bjelašnica, oštećen most, te da se saobraćaj zbog nanosa i mulja otežano odvija na dijelu puta Drinjača-Kušlat-Konjević Polje.

Ekipe ovog preduzeća su na terenu i osposobljavaju putne pravce na kojima je otežano odvijanje saobraćaja.

Rukovodilac Službe civilne zaštite grada Zvornika Rajko Jurošević rekao je Srni da su se Sapna i Hoča povukle u korita i da će, ukoliko i danas bude padavina, moći da ih apsorbuju bez veće opasnosti od izlivanja.

Govoreći o jučerašnjem poplavnom talasu ovih rijeka, Jurošević je naveo da je prijavljen veliki broj slučajeva ulaska vode u ekonomska dvorišta i podrume domaćinstava na plavnom dijelu ovih rijeka.

„Uvjerićemo se danas u razmjere poplavnog dijela Sapne i Hoče i evidentirati stvaran broj poplavljenih objekata, a istovremeno podijeliti pumpe za iscrpljivanje vode“, rekao je Jurošević.

On je dodao da je protok Drine na Hidroelektrani „Mali Zvornik“ 1.207 metara kubnih u sekundi, što ne predstavlja opasnost za izlivanje ove rijeke iz korita.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se