18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Potpisan ugovor za izgradnju novog bloka Bolnice. Radovi počinju za 15 dana

Danas su JZU Bolnica posjetili ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. Cilj njihove posjete je bio potpisivanje ugovora za izgradnju novog bloka JZU Bolnica Zvornik čiji je početak radova predviđen je za 15 dana, a rok za završetak radova je 20 mjeseci za izgradnju novog bloka, a 10 mjeseci za adaptaciju bostojećeg bloka Bolnice.

IMG 5709 1
Ivan Popović, direktor JZU Bolnica

-Ovo je veliki dan za sve nas ovdje. Realizacijom ovog projekta građani regije Birač, pacijenti i naši zaposleni dobijaju nove bolje uslove za rad i boravak u Bolnici. Vrijednost projekta je 29.000.000 KM, od tog iznosa 19.000.000 KM je medicinska i nemedicinska oprema, a 10.000.000 KM je vrijednost građevinskih radova u koje spadaju izgradnja novog bloka, rekonstrukcija i adaptacija postojećeg dijela Bolnice, izgradnja parking galerije ispred Bolnice, kao i uređenje prostora oko novog i postojećih blokova Bolnice u Zvorniku. – rekao je Ivan Popović, direktor JZU Bolnica Zvornik.

Popović se zahvalio svim institucijama i pojedincima koji su doprinjeli da do ovakvog projekta dođe. Na prvom mjestu je to srpski član Predsjedništva Milorad Dodik i njegov kabinet, Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije, premijer Radovan Višković i Vlada Republike Srpske, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i njegovo Ministarstvo, gradonačelnik Zoran Stevanović i Gradska uprava Zvornik.

IMG 5711 1
Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika

-Jednu ovakvu investiciju naš grad treba. Riješiće se mnogo problema, usput se radi i kadrovsko podizanje u Bolnici i očekujem da će ovo biti jedan ozbiljan regionalni zdravstveni centar koji će služiti na dobro svim građanima Zvornika i regije Birač. Gradska uprava je svoje učešće u projektu dala u raseljavanju jednog stambenog objekta na nekolike stambene jedinice koje se nalaze na prostoru gdje će biti uzgrađen novi blok. Još jednom zahvalnost svima koji su i danas ovdje, koji pokazuju koji je značaj ovog projekta koji će biti realizovan – istakao je gradonačelnik Zoran Stevanović.

Potpisivanju ugovora koji se odnosi na rekonstrukciju i dogradnju Bolnice u Zvorniku prisustvovao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i tom prilikom istakao je da je ovo jedan vrlo značajan projekat za zdravstveni sistem Republike Srpske.

IMG 5718
Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite

-Unazad godinu dana kada govorimo o razvoju naših regionalnih bolnica prije svega sa jakim razvojem urgentnog bloka za hitne slučajeve koje trebamo zbrinjavati, svakako razvoja polikliničkog dijela kako bi pacijenti kojima je potrebna djagnostička pretraga mogli na vrijeme i adekvatno da je dobiju i naravno jednog hiruškog endoskopskog bloka koji će omogućiti da u brzom toku pacijenti dobiju kvalitetnu uslugu. U tom pravcu je pripremljen i konačno realizovan projekat u smislu potpisivanja ugovora i upravo krećemo u sve aktivnosti – rekao je ministar Alen Šeranić.

Osim toga Šeranić je istakao i da je projekat prikaz sinhronizovanog djelovanja kako republičke vlasti, tako i vlasti na jedinici lokalne samouprave gdje je kroz zajednički dogovor bez ikakvih problema vrlo brz omogućeno ono što je neophodno za izdavanje svih potrebnih dozvola da bi ovaj projekat krenuo u rad.

IMG 5720
Radovan Višković, premijer Vlade Republike Srpske

-Ovo je pojedinačno najveći projekat koji se u ovoj regiji radi od rođenja Republike Srpske. Sedam lokalnih zajednica na preko 2000 kvadratnih kilometara sa 120 000 stanovnika zaslužuju da imaju bolju medicinsku njegu nego što su imali do sada. Bolnica Zvornik sa svojih 208 kreveta, koje je imala na raspolaganju do sada nije mogla da zadovolji sve potrebe. Ovo što će se raditi novi blok i sanacija postojećeg dijela će Bolnicu Zvornik svrstati rame uz rame sa drugim bolnicama u Republici Srpskoj koje je postojeća vlast u zadnjih 10 i više godina gradila – izjavio je premijer Radovan Višković i dodao da ne trebamo zaboraviti podatak da je u zdravstveni sektor u Republici Srpskoj uloženo skoro milijardu maraka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se