8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Od sutra drugi upisni rok u srednjim školama

Drugi upisni rok u srednjim školama počinje sutra. Pravo upisa u ovom roku imaju svi učenici koji nisu bili odlični u periodu od šestog do devetog razreda u osnovnoj školi. Odlikaši su svoj upis obavili u sedmici koja je iza nas.

U upisnom roku koji počinje sutra u 08:00 časova u Tehničkom školskom centru u Karakaju kažu da imaju slobodnih mjesta u svim trogodišnjim i četvorogodišnjim zanimanjima.

  • Ono što bi posebno naglasio je da se svim našim učenicima pruža mogućnost prakse i stručnog usavršavanja, tj. prakse u preduzećima u našoj okolini – ističe direktor ove škole Goran Grujić.
  • Naši učenici iz trogodišnjih zanimanja su i do sada imali obezbjeđenu praksu u „Alumini“, „Zvornik Putevima“, „Europetrolu“ kao i u privatnim zanatskim radnjama. Međutim, nakon zaključivanja ugovora sa preduzećem „Mint“ koje otvara svoje pogone u Loznici, svi učenici će moći da se usavršavaju na njihovim pogonima. Preko ljeta će čak imati i opciju plaćenog rada, a po završenom školovanju ova firma im nudi zaposlenje – objašnjava Grujić.
  • Od ove godine učenici naše škole nastavu će pohađati u glavnom objektu koji je u potpunosti renoviran sa vanjske strane. Izvršeno je utopljavanje objekta i promjena kompletne stolarije po standardima energetske efikasnosti, što će obezbjediti izuzetne uslove za rad od sledeće školske godine za sve naše učenike, a za šta veliku zahvalnost dugujemo Gradskoj upravi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se