23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Neke činjenice o životu u Zvorniku

Povratak korone, pa povratak velikih kiša a onda zamalo i velikih poplava.

Činjenica je , neki ljudi i neka domaćinstva su zaplavljena, ali u odnosu na neke druge poplave nekoliko godina unazad, mora se priznati da je šteta neuporedivo manja.

Klima nam se mijenja, neumoljivo. Činjenica je da više ne živimo u umjereno kontinentalnoj klimi , sa četiri karakteristična godišnja doba, kako su nas učili u školi.

Isto tako je činjenica, da skoro cijeli Zvornik plaća odvoz smeća, ali nam i dalje bujičnim tokovima plovi  bijela tehnika i plastična ambalaža.

Činjenica je, da je naprimer, korito jednog od problematičnih tokova  najvećim djelom utvrđenom, ali i dalje imamo domaćina koji se cijenkaju za parče zemlje koje je potrebno da se obale utvrde.

Tako isto,  po raznim portalima, pa i po našem, kruži informacija da se možete prijaviti  da ste zaraženi virusom korona, i za to dići milju maraka. Kad pitamo gdje da se prijavimo, činjenica je da niko ne zna.

Kao što je i činjenica da nikako da upoznamo tog lika što su mu strini nudili dvije mije da kao čičin razlog smrti navede koronavirus.

Ono što jeste najbizarnija činjenica da je ljeto uveliko počelo a da se na selu uveliko zalaže vatra da se ugrije promrzlost od ovih velikih kiša.

Činjenica je i da strine ne mogu u baštu, da srede i okopaju svoje povrće, nekad čak ne mogu ni kod svojih kona da posrču po jednu slatku, pa onda vrijeme provode po internetima.

I tako…

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se