5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Mint automotiv Evropa i TŠC – Praksa i posao za sve učenike

U prostorijama JU Tehnički školski centar Zvornik održan je sastanak u vezi saradnje između ove škole i kineske kompanije MINT AUTOMOTIV EVROPA, koja ima predstavništvo i fabriku u Loznici.

viber image 2020 06 07 12 12 00

Renomiranu kinesku kompaniju, koja se bavi proizvodnjom delova za automobilsku industriju, predstavljala je Zorka Milošević, menadžer za ljudske resurse. Nju su dočekali direktor škole Goran Grujić, profesor elektro grupe predmeta dr Božo Ilić i profesor mašinske grupe predmeta Albert Buh.

Bez naslova

Glavna tema razgovora i posete gđe Milošević je dogovor o saradnji kineske kompanije sa TŠC -om školom.

  • Poseta gđe Milošević i interesovanje kompanije kao što je MINT AUTOMOTIV EVROPA predstavlja veliku čast za nas i pokazuje da se kadar koji obrazujemo vrlo lako prilagođava modernim tehnologijama i uslovima na tržištu. Dogovorena je saradnja u organizaciji praktične nastave i zapošljavanju učenika koji su završili našu školu – istakao je direktor Goran Grujić.
Bez naslova 1

Grujić je naveo i da je kompanija MINT AUTOMOTIV EVROPA zainteresovana za sve profile koji postoje u školi, a trenutno su im najinteresantniji učenici trogodišnjih zanimanja (zanati) i tehničari za CNC tehnologije.

  • Planiramo da već od septembra organizujemo praktičnu nastavu u njihovim pogonima uz odlične uslove. U razgovoru je pomenuto i da je kompanija zainteresovana za plaćen angažman učenika tokom raspusta – dodao je Grujić.
Bez naslova 2 1

MINT isporučuje delove mnogim svetski poznatim proizvođačima automobila. Kupci MINT-a zajedno čine 80% ukupnog globalnog učešća na tržištu automobila. Proizvodni pogoni MINT-a uveli su mnoge napredne proizvodne linije, a procesi uključuju ekstruziju, koekstruziju, valjanje, savijanje, štancanje, ubrizgavanje, površinsku obradu (koja uključuje plastičnu i metalnu boju), oplata, hromiranje, eloksiranje i još mnogo toga.

Bez naslova 3

MINT je formirao strateške saveze sa svetski poznatim proizvođačima auto delova, koji su posvećeni konstantnom poboljšanju efikasnosti proizvodnje. Kompanija MINT je u potpunosti iskoristila sveobuhvatne prednosti u troškovima i tehnologiji kako bi održala korak sa brzorastućom industrijom.

Bez naslova 4

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se