7.4 C
Zvornik
07. октобра 2022.

Milo Đukanović raspisao izbore!

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović raspisao je parlamentarne i lokalne izbore za 30. avgust.

„Predsednik Crne Gore Milo Đukanović nakon sto je 16. juna 2020. godine održao konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih partija i koalicija, koji su se odazvali njegovom pozivu, povodom određivanja datuma za održavanje parlamentarnih izbora, danas je shodno svojim nadležnostima i rokovima propisanim Ustavom Crne Gore, Zakonom o izboru odbornika i poslanika, kao i Zakonom o lokalnoj samoupravi kada je reč o izborima na lokalnom nivou, donio Odluku o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini Crne Gore, kao i Odluku o raspisivanju izbora za odbornike, i to u: Skupštini opštine Andrijevica, Skupštini opštine Budva, Skupštini opštine Gusinje i Skupštini opštine Kotor“, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Datum održavanja izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat, dodaje se, određen je Odlukom o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat.

„Saglasno prethodno pomenutim odlukama Predsednika Crne Gore, koje stupaju na snagu danom donošenja, izbori za poslanike i odbornilke održaće se 30. avgusta 2020. godine“, zaključuje se u saopštenju koje prenose „Vijesti“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se