8.1 C
Zvornik
26. април 2024.

Još troje pozitivno na korona virus

Još tri osobe pozitivne su na virus korona u Zvorniku, saopšteno je iz JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja ukupno je pozitivno 54 lica na području grada Zvornika dok se za 20 testiranih očekuju rezultati.

U COVID odjeljenju Bolnice u Zvorniku smješteno je šest pacijenata od kojih su četiri pozitivna na virus korona, a dva čekaju rezultat PCR testa. Dvoje u ovom odjeljenju ima povišenu temperaturu, a opšta klinička slika ostalih pacijenata je dobra.

Četiri osobe iz Zvornika juče su upućene u Republički karantin „Dom za učenike Bijeljina“ u Bijeljini, jedno je lice primljeno u zvorničku Bolnicu.

Komunalna policija kontroliše provođenje mjere kućne izolacije za 366 osobe na području Zvornika.

Do 06. jula ostaju na snazi ranije donesene mjere. Ograničen je rad svih poslovnih subjekata do 23:00 časa, zabranjeno je okupljanje više od 50 lica na javnom mjestu, obavezno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, kao i održavanje fizičke distance i dezinfekcija.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika apeluje na građane da poštuju mjeru kućne izolacije, održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra i nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru.

Budimo odgovorni prema sebi i drugima, izbjegavajmo javna okupljanja i doprinesimo stabilizaciji epidemiološke situacije u gradu, rečeno je danas u saopštenju iz Gradsko štaba za vanredne situacije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se