1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Još petoro zaraženih u Zvorniku

Još pet osoba pozitivno je na virus korona u Zvorniku. Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja od ukupno testiranih 799, pozitivno je 59 lica na području grada Zvornika dok se za 14 osoba očekuju rezultati.

Nakon dva uzastopna negativna testa devet osoba danas izlazi iz Republičkog karantina „Dom za učenike Bijeljina“ u Bijeljini. Njihovo praćenje kod kuće nastaviće HES Doma zdravlja u Zvorniku.

Od šest pacijenata smještenih u COVID odjeljenju zvorničke Bolnice pozitivno na virus korona je njih petoro. Svi se osjećaju dobro, osim jednog koji ima povišenu temperaturu, ali je dobrog zdravstvenog stanja.

Komunalna policija kontroliše provođenje mjere kućne izolacije za 370 lica na području Zvornika, dok je izolaciju završilo njih 59.

Do 06. jula ostaju na snazi ranije donesene mjere. Ograničen je rad svih poslovnih subjekata do 23:00 časa, zabranjeno je okupljanje više od 50 lica na javnom mjestu, obavezno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, kao i održavanje fizičke distance i dezinfekcija.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika apeluje na građane da poštuju mjeru kućne izolacije, održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra i nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru.

Budimo odgovorni prema sebi i drugima, izbjegavajmo javna okupljanja i doprinesimo stabilizaciji epidemiološke situacije u gradu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se