10.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Istočno Sarajevo: Studenti “Steleksa” snose troškove upisa za brucoše

Predstavnici Studentske organizacije Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu (Steleks) odlučili su da snose troškove upisa za šest budućih brucoša koji se pokažu najbolji na kvalifikacionom ispitu, odnosno za po dva studenta na sva tri studijska smjera, s ciljem da podstaknu mlade da upišu ovaj fakultet, te da ostanu u Republici Srpskoj.

Predsjednik “Steleksa” Nikola Perišić je napomenuo da je riječ o neprofitnoj studentskoj organizaciji, čiji su izvor finansiranja isključivo donacije privatnih firmi, te da je ovu ideju podržalo i rukovodstvo fakulteta.

-Naš fakultet je u potpunosti podržao ovu inicijativu, a veliki broj profesora i asistenata kao i ostalog osoblјa Elektrotehničkog fakulteta u IS je podržao našu akciju. Akcija se zove: „Želim ponovo upisati ETF“ i mogu podržati diplomirani inžinjeri elektrotehnike i zaposleni na ETF – u u Istočnom Sarajevu – napominje Perišić.

Cilј im je da na ovaj način prirede budućim kolegama toplu dobrodošlicu i pokažu im da su bitan dio ove zajednice.

-Pošto se jedan dio troškova uplaćuje prije prijemnog ispita, a uplate se vrše na osnovu konačne rang liste, ideja je da brucoši plate upisne troškove, koji će im naknadno biti refundirani. Ovu priliku iskoristio bih da se zahvalim svim lјudima koji su podržali ovu akciju, kako u ime naše organizacije tako i u ime budućih brucoša, i da još jednom pozovem srednjoškolce da odaberu baš ovaj fakultet, jer je Elektrotehnički fakultet u IS pravi izbor – dodao je Perišić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se