5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Erogene zone koje često zanemarujemo

Međutim, ako se muškarac fokusira na djelove tijela koji se smatraju erogenim zonama, stres će nestati sam od sebe i proširiti prijatan osjećaj po cijelom tijelu.

Pogledajte koji djelovi tijela izazivaju uzbuđenje, ali ne zaboravite da je mašta dozvoljena uvijek pa tako možda upravo vi otkrijete neke nove i tačno ono što vama odgovara.

Tjeme glave i kosa

Na tjemenu se nalazi puno nervnih završetaka, a masaža ovog područja dovodi do opuštanja i pojačava protok krvi, pa tako omogućava tijelu osjećaj dobih hormona. Igranje sa kosom, lagana masaža i milovanje po glavi može da uzbudi svaku osobu. Zaigrajte se pod tušem, pa operite jedno drugom kosu i istovremeno pružiti nezaboravnu masažu.

Vrhovi prstiju na rukama

Prsti sadrže puno nerava na svojim završecima i zbog toga su jedni od najosjetljivijih dijelova tijela. Posvetite im pažnju u kombinaciji sa usnama. Vrhovi prstiju reaguju na lagane dodire, ali svakome prija drugačije. Zato nikako ne oklijevajte da isprobate šta vašem partneru najviše prija i na šta najbolje reaguje.

Iza koljena

Na ovaj dio tijela puno nas zaboravlja, a u stvari je izuzetno važan i ima pravi potencijal za uživanje. Nježna masaža i milovanje iza koljena donosi uzbuđenje jer je koža na tom dijelu tanka, a to znači da omogućava veći pristup živcima.

Stopala

Dobra masaža stopala može biti izuzetno opuštajuća nakon napornog dana, a pogotovo ako se dotaknu određene tačke na stopalu koje mogu da izazovu seksualno uzbuđenje. Da biste još više pojačale to uzbuđenje, dopušteno je ulje za masažu. U kombinaciji sa pokretima i pritiskom ga ovo može dovesti do ludila. Nakon pritiska na prstima, nastavite prema člancima, listovima i butinama laganim dodirima i masažom. Skoncentrišite se i polako se posvetite svakom svom pokretu.

Ručni zglob

Dodirivanje i masiranje ručnog zgloba probudiće većinu čula. Uključite u svoju predigru milovanje i lagane pokrete masaže na njegovom ručnom zglobu. Dodatni faktor iznenađenja pružićete svom partneru kada vidi na šta se fokusirate, a da se tome uopšte nije nadao.

Usne

Parovi u dugim vezama često zaborave kakvu moć ima ljubljenje. Nikad nemojte zaboraviti na poljupce, igrajte se njegovim usnama, grickajte ih i dobro se zabavite. Ljubite ga po cijelom tijelu…

Stomak

Maženje ili masaža stomaka može biti vrlo erotična za ženu. Prepustite se dodirima po stomaku i pupku jer oni sadrže puno živaca koji vode do vaših prepona i spojeni su sa trbušnim mišićima. Samim tim pojačavaju osjećaje, a uzbuđenje dovode do vrhunca. Dok vas on mazi po stomaku, zaboravite na višak koji možda imate na tom području jer ćete pokvariti cijeli doživljaj. Prepustite se i uživajte svim čulima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se