18.4 C
Zvornik
25. септембра 2022.

Dodik:Hitno deportovati sve migrante iz BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Policiji Republike Srpske treba dati još veća ovlaštenja da bi mogla da se brane od migranata i u tom pogledu mora da bude spremna na rigorozne akcije.

Dodik je rekao da je Srpska juče mogla da ima tragičnu situaciju da je neko od policajaca stradao u Klašnicama kod Banjaluke prilikom potrage za grupom migranata i naglasio da Srpska to sebi ne smije dopustiti.

On je podsjetio da godinama govori da su migranti ogromna bezbjednosna prijetnja.

– Sjećam se da sam možda prije pet, šest godina govorio da će se u BiH useliti značajan broj migranata i da su tada SDS i (Aleksandra) Pandurevićeva pravili šale od toga. Ne znam samo gdje je sad ona i ti koji su pravili od toga šegu i šta danas govore o toj temi – naveo je Dodik.

U svakom slučaju, istakao je Dodik, Republika Srpska ostaje privržena politici koju je ranije utvrdila, a to je da nema zadržavanja migranata na njenoj teritoriji.

– Svi pokušaji iz BiH, prije svega, iz Sarajeva, pa čak i sa Zapada da se migranti ravnomjerno rasporede po cijeloj BiH neće proći. U Republici Srpskoj se neće praviti stacionari, niti će se zadržavati migranti. Srpska je zainteresovana za hermetičko zatvaranje granica za migrante i njihovu hitnu deportaciju iz BiH – poručio je Dodik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se