18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Đakon nepriznate „crnogorske crkve“ pozivao na „Oluju“

Protiv đakona kanonski nepriznate „crnogorske pravoslavne crkve“ podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je na društvenoj mreži postavio objavu uvrijedljive sadržine sa govorom mržnje i netrpeljivosti na osnovu nacionalne pripadnosti, i da je pozivao na nasilje.

Protiv S. M. iz Tivta podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je komentar postavio S. M. (45) iz Tivta, đakon kanonski nepriznate takozvane CPC.

„Upoznat je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama S. M. stiču elementi krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje“, navodi se u saopštenju.

Podgoričke „Vijesti“ navode da je riječ o Stevu Mašanoviću iz Tivta.

„Nećete četnici, Božiju vam vjeru dajem, ni milimetar. Neretva i Sutjeska, ‘Bljesak’ i ‘Oluja’ će vam biti obdanište što vas ovdje čeka. Mantije mi moje. Multuetnička, nikad multičetnička. Taman me brade i mantije koštalo. E viva Montenegro, e viva Crna Goro, majko!“, napisao je Mašanović uz postavljen link pesme „Svetinja“ hrvatskog pevača i desničarskog političara Miroslava Škore.

Nešto kasnije, Mašanović je obrisao ovu poruku, ali su se njeni skrinšotovi proširili društvenim mrežama, prenosi Sputnik.

Mašanović (45) je, inače, porijeklom iz okoline Zvornika u Bosni i Hercegovini, a u Tivtu živi od djetinjstva.

Kako se navodi, dugo godina bio je profesionalno vojno lice — podoficir po ugovoru u Vojsci Jugoslavije, odnosno Vojsci Crne Gore gde je dobio otkaz, posle čega je postao istaknuti lokalni aktivista Socijaldemokrata Ivana Brajovića, predsjednika Skupštine Crne Gore.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se