13.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Crna Gora od ponedjeljka otvara granicu prema Srbiji

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović izrazio je nadu da će se od ponedjeljka uspostaviti normalno kretanje između Srbije i Crne Gore.

– Imamo informacije da će u petak Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti dati preporuku da se granica Crne Gore otvori za sve građane koji dolaze iz Srbije, a od ponedjeljka ćemo, nadam se, uspostaviti normalno kretanje između dvije zemlje – izjavio je Božović.

– Svakog petka zasijeda NKT i donosi preporuke o relaksaciji mjera protiv širenja virusa virusa. Ovog petka, imamo informaciju da će konačno popustiti mjere i prema Srbiji, odnosno da će dati preporuku da se otvori granica za sve građane koji iz Srbije dolaze u Crnu Goru, a da pritom ne idu u karantin čim pređu granicu. Ova odluka, kako očekujemo, biće sprovedena u ponedjeljak – kazao je Božović.

On naglašava da je ambasada Srbije u Crnoj Gori od proglašenja pandemije i zatvaranja granica pod velikim pritiskom.

– Čekamo da otvore granicu jer naši građani žele da dođu u Crnu Goru, ne samo turistički, već i zbog posla, a mnogi koji žive u Srbiji, ovdje imaju porodice koje mjesecima nisu vidjeli. Pod ogromnim smo pritiskom jer ljudi zovu i interesuju se svakoga dana, kada će moći da pređu granicu, a da ih ne zatvore u karanitn – objašnjava Božović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se