5.9 C
Zvornik
27. новембра 2022.

Beker: Ne volim cinkaroše; Kirjos: Gluplji si nego što sam mislio

Bivši njemački teniser, jedno vrijeme trener Novaka Đokovića, prvi je napao Kirjosa zbog njegovih nedavnih objava na društvenim mrežama.

Kirjos je javno „prozvao“ Novaka Đokovića zbog organizacije Adrija tura, a zatim i Aleksandera Zvereva, koji je slagao da će otići u četrnaestodnevnu samoizolaciju.

Dvadesettrogodišnji Zverev, inače Bekerov sunarodnik, uhvaćen je kako se provodi u jednom klubu, što je natjeralo, pored ostalog, i Kirjosa da reaguje.

– Ne volim cinkaroše! Svako ko se tako ponaša prema kolegi sportisti nije moj prijatelj! Pogledajte se u ogledalo i razmislite da li mislite da ste bolji od nas“, napisao je Beker, pomenuvši Kirjosa, a 12 minuta kasnije usledio je prvi odgovor:“Pobogu, Borise. Ni sa kim se ne takmičim, niti ikoga želim da ‘pokopam’. Ovo je globalna pandemija i ako se neko ponaša idiotski kao što je Aleks, ja ću ga zbog toga kritikovati. Јednostavno je“, naveo je Australijanac.

Beker kao da nije ni pročitao šta je Kirjos napisao.

– Svi živimo u pandemiji koja se zove kovid-19. Užasno je što je ubila toliko ljudi. Trebalo bi da zaštitimo svoju porodicu i voljene i da pratimo savete, ali i dalje ne volim cinkaroše – napisao je Beker.

Kirjosu se nije svideo termin „cinkaroš“ (odnosno „rat“ na engleskom, u slengu).

– Cinkaroš? Јer sam nekoga prozvao za neodgovornost? Na čudan način vidiš situaciju, šampionu. Јa se samo brinem za ljude. I to dok moja porodica i porodice širom svijeta rade ono što bi trebalo, a onda dođa jedna guska i mlatara rukama, e onda ću nešto da kažem – napisao je Kirjos i dodao:“Boris Beker je veći glupan nego što sam mislio. Ima dobre voleje, ali očigledno nije baš najpametniji“.

– Beker je upitao Kirjosa kako je u Australiji i da li prate sve savjete, a Nik je odgovorio „da se ne ponaša kao da mu je prijatelj jer ga je spustio“.

Proslavljeni Nijemac je u nekoliko navrata isticao da nije nužno loše kritikovati svog kolegu/prijatelja, ali da bi to trebalo da se uradi privatno.

– Postoji nepisano pravilo između sportista. Šta god da se desi na terenu ostaje u svlačionicama. Niko o tome ne priča (javno) – napisao je Beker, vjerovatno usput zaboravivši da se ništa od spornog nije desilo na terenu, kao i da Zverevovo ponašanje nije bilo privatno pa ga je neko razotkrio, već se javno provodio na jednoj proslavi.

Beker je, iz nekog razloga, zatim krenuo da napada Kirjosa na osnovu njegovih teniskih (ne)uspjeha.

– Volio bih da vidim da Nik Kirjos ostvario svoj puni potencijal i osvoji Grend slem. On bi bio sjajan uticaj na mlade ljude svijeta ako bi se bavio problemima vezanim za jednakost/rasu/porijeklo. Postani muško, dečko, i pokaži se – napisao je Beker.

To je to… Za sada.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se