12 C
Zvornik
20. април 2024.

Aposlutno nije tačna izjava Bakira Izetbegovića

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je Srni da aposlutno nije tačna današnja izjava Bakira Izetbegovića da SNSD želi samo da imenuje Srbe, navodeći da od pet pozicija, za koje su završene kompletne procedure, od čega za četiri i prije formiranja novog saziva Savjeta ministara, samo su dvije predviđene za kandidate iz reda srpskog naroda.

Tegeltija je naglasio da će, zbog poštovanja procedure završetka konkursa i poštovanja zakona, imenovanja i dalje predlagati.

-Ako se postigne bilo kakav drugačiji dogovor o rasporedu pozicija, ispoštovaću i to, jer smatram da je najvažnije da na rukovodećim pozicijama u institucijama imamo ljude u mandatu – istakao je Tegeltija.

On je konstatovao da je nepojmljivo da dvije najvažnije bezbjednosne agencije danas nemaju svoje rukovodioce u mandatu.

-Moj stav, stav SNSD-a je da damo ljudima mandate, da znamo ko za šta odgovara i nadam se da ćemo do kraja ovog mjeseca doći do dogovora o raspodjeli ovih političkih funkcija – izjavio je Tegeltija Srni uputan da prokomentariše izjavu člana Kolegijuma Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da SNSD pokušava jednostrano i bez međustranačkog dogovora imenovati Srbe na pozicije.

Govoreći o neizglasavanju nepovjerenja ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staši Košarcu, Tegeltija je rekao da je ministar Košarac dugo u parlamentu i da su glasanje za njegovu smjenu, kao i diskusije o tome, bile veoma specifične.

-Čak i oni koji su tražili smjenu ministra Košarca veoma pohvalno su govorili o njegovom radu i mislim da je današnjim glasanjem, kada nije izglasano nepovjerenje, poslata dobra poruka – da niko nikome ne treba da mijenja izabrane ministre ukoliko nisu prekršili zakon i ukoliko nisu napravili nešto što je nespojivo sa poslom koji obavljaju – istakao je predsjedavajući Savjeta ministara.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se