15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Zvorničani kažnjavani zbog nenošenja zaštitne opreme, 13 lica prekršilo policijski čas

U Zvorniku ni drugog dana maja nisu registrovane novozaražene osobe virusom korona. Jutros je testirano pet lica smještenih u lokalni karantin u fiskulturnoj sali Osnovne škole u Karakaju. Ukupno u ovom karantinu nalazi se 26 lica, od kojih je 25 bez simptoma uzrokovanih virusom „COVID-19“, a jedna osoba je zbog simptoma prehlade izolovana od ostalih i testirana.

U republičkom karantinu za obolјele u Studentskom centru u Karakaju trenutno se nalaze dvije zaražene osobe iz Zvornika, dok su u odjelјenju COVID zvorničke Bolnice smještene tri osobe na praćenju zbog respiratornih simptoma. Dvije osobe su testirane na virus korona i rezultati se očekuju.  

Na području Zvornika u prethodnom danu 13 osoba je kažnjeno zbog kršenja mjere zabrane kretanja od 12:00 do 05:00 časova, dok je 24 lica kažnjeno zbog nenošenja zaštitne opreme, rukavica i maski.

Na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom Vlade Republike Srpske Komunalna policija i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske od danas vrše nadzor nad korištenjem lične zaštitne opreme i pridržavanjem zaštitnih mjera fizičke distance na javnim površinama. Naloženo je i pravnim licima i preduzetnicima sprovođenje vanrednih mjera dezinfekcije, obezbjeđivanje lične zaštitne opreme, obezbjeđivanje zaštitnih mjera fizičke distance i sprečavanje okuplјanja u većim grupama. Za kršenje pomenutih naredbi predviđene su novčane kazne za pravna lica u rasponu od 1.000 do 3.000 KM, a za fizička od 100 do 300 KM.

Na području Zvornika u kućnoj izolaciji je 292 lica, dok je ova mjera istekla za 1.184 osobe. Komunalna policija grada Zvornik je u protekla 24 časa izvršila 37 kontrola i sve su bile uredne.

Na graničnim prelazima u proteklom danu evidentirano je ukupno 44 prelaska granice. Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik donio je zaklјučke o  dozvolјenim aktivnostima tokom prvomajskih praznika i produženog policijskog časa. Tokom prazničnog policijskog časa biće dozvolјena šetnja osobama sa posebnim potrebama i to u periodu od 16 do 18 časova, ratnim vojnim invalidima od 19 do 20 časova. Vlasnici kućnih lјubimaca-pasa, moći će u večernjim satima od 20:30 do 21:00 čas u naredna tri dana izvoditi svoje lјubimce u kratke šetnje. Radno vrijeme na području Zvornika ograničeno je na period od 07:00 do 11:00 časova u petak, subotu i nedelјu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se