15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Zbog povećanog broja zaraženih u Srpskoj, pojačati kontrolu

Glavni koordinacioni tim razmatrao je trenutnu epidemiološku situaciju, te konstatovao da je već nekoliko dana u Republici Srpskoj zabilježen veći broj zaraženih virusom korona, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Članovi Tima pozvali su građane na odgovorno i disciplinovano ponašanje, poštovanje zabrane okupljanja u grupama i mjera fizičke distance, te obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica.

Glavni koordinacioni tim pozvao je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i ostale nadležne institucije da tokom prvomajskih praznika pojačaju kontrolu poštivanja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, koje se odnose na ograničenje i zabranu kretanja, nošenje propisane zaštitne opreme, te zabranu okupljanja u grupama u kojima je više od tri lica.

Na sastanku je ukazano da je Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koja je danas donesena, između ostalog, propisana i nova mjera u vršenju inspekcijskog nadzora, odnosno da se propisuje nadležnost vršenja nadzora Ministarstvu unutrašnjih poslova i komunalnoj policiji u dijelu koji se odnosi na korištenje lične zaštitne opreme i pridržavanja zaštitnih mjera fizičke distance na javnim površinama.

Ovom uredbom, takođe, uvećavaju se i iznosi novčane kazne za učinjeni prekršaj odgovornom licu u pravnom licu, preduzetnicima i fizičkim licima, navedeno je u saopštenju

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se