15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Završnica Lige šampiona i Lige Evrope u neviđenom formatu

Evropska kuća fudbala pošto-poto želi da se fudbalska takmičenja nastave širom kontinenta, a danas se pojavila informacija o scenariju po kojem bi se igrali finiš Lige šampiona i Lige Evrope.

Evropski mediji otkrili su ideju Radne grupe UEFA po kojoj bi se u četvrtfinalu LŠ igrao samo po jedan umjesto dva meča, na neutralnom terenu ili na stadionu nekog od dva tima koji bi se izabrao žrijebom.

Takođe, navodi se da je Radna grupa veoma blizu ideje da stadion “Ataturk” u Istanbulu, na kojem je svakako predviđeno da se finale LŠ igra 29. avgusta, bude i poprište fajnal-fora turnira. Ideja je da se LŠ nastavi 8. avgusta zaostalim revanš mečevima osmine finala Juventus – Lion, Mančester siti – Real Madrid, Bajern – Čelsi i Barselona – Napoli. Učešće u četvrtfinalu već su izborili Atalanta, Atletiko Madrid, PSŽ i Red Bul Salcburg. LE bi se nastavila 10. avgusta.

– Možemo da po postojećem nokaut-sistemu igramo do kraja, ali pošto smo svi u vanrednoj situaciji, moramo biti i fleksibilni. Tako bi utakmice Lige šampiona i Lige Evrope mogle da se igraju istog dana kada i nacionalna prvenstva, čak i u isto vrijeme, jer termina više gotovo i da nema. Razmatramo i da se u četvrtfinalu evropskih kupova igra samo jedna utakmica, na neutralnom terenu, ili da se domaćin odredi žrijebom. Preostale opcije su da se pobjednik LŠ i LE dobije igranjem fajnal-for ili fajnal-ejt turnira – još ranije je najavio prvi čovjek UEFA Aleksander Čeferin.

Radna grupa UEFA, koja vodi računa o kalendarima najjačih klupskih takmičenja i u koju gleda skoro svaka od 55. članica (osim zemalja koje su već završile svoja prvenstva), sastaće se 17. juna u Nionu i tada će donijeti konačnu odluku o finišu sezone u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se