14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Vrtić počinje sa radom 1. juna

Na današnjoj sjednici gradskog Štaba za vanredne situacije donešene su važne odluke , a jedna od njih jeste odluka da dječiji vrtić počinje sa radom od ponedeljka, 1. juna 2020. godine.

-Radno vrijeme apoteka, trgovinskih radnji zvanično je vraćeno na prethodni režim prije uvođenja vanredne situacije. Počeli su sa radom i welness centri, dječije igraonice i praktično su trenutno na zabrani samo sportska takmičenja i okupljanja preko 50 lica – napominje gradonačelnik Zoran Stevanović.

On je još rekao da je osoblje vrtića bilo spremno da vrtić krene i ranije sa radom, ali da je prevencije radi bilo nephodno sačekati sedmicu nakon ukidanja vanrednog stanja.

Vukomir Stanković, direktor vrtića „Naša radost“ rekao je da je vrtić prestao sa radom 18. marta u skladu sa odlukom gradskog Štaba za vanredne situacije.

-Danas je Štab donio odluku da vrtić krene sa radom 1. juna. Smatramo da je sazrela situacija i da je došlo vrijeme da dječiji vrtić može sigurno da otvori vrata za svu djecu i njihove roditelje. Postupićemo po svim preporukama ministarstva zdravlja, a od danas je na snazi nova preporuka da u jednoj grupi umjesto 10 može biti maksimalno 15 djece – govori Stanković.

Iako su u pojedinim gradovima požurili sa otvaranjem vrtića, u Zvorniku su željeli da urade testiranja svih zaposlenih, što će se realizovati danas i sutra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se