Uhapšen sveštenik, tukao popadiju – Policija mu oduzela pištolj i više noževa

U Beogradu je uhapšen N. P. (47), sveštenik Crkve Svetog Đorđa. On je, kako saznaju Novosti nezvanično, više puta, otvorenom i zatvorenom šakom, udarao u glavu i tijelo svoju suprugu M. P. (46), a zatim je oborio na pod.

Popadija je muža prijavila policiji za nasilje u porodici, a osim toga, prijavila je i da njen muž kod sebe ima pištolj “CZ M-70” sa dva okvira i municijom, koji su nadležni i pronašli kod njega u automobilu, iza vozačevog sjedišta.

Sveštenik je rekao da je pištolj uzeo od jedne vjernice koja dolazi u crkvu i da je imao namjeru da oružje preda policiji. Takođe, policija je kod popa pronašla i više noževa, koji su mu oduzeti.

N. P. je odmah uhapšen i priveden na saslušanje u nadležnu policijsku stanicu. On je, kako je Novostima potvrđeno u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, dalje procesuiran, odnosno, protiv njega je podnijeta krivična prijava za nasilje u porodici u redovnom postupku i izrečene su mu hitne mjere, prenose Novosti.

Naime, za njega je nadležno tužilaštvo tražilo produžnje mjera – iseljenje iz stana i zabrana prilaska i komuniciranja sa suprugom, dok će za krivično djelo nasilja i držanja pištolja prijava, odnosno istraga, ići u redovnom postupku.

Izvor
noviglas.info
Back to top button