Crna hronikaVIJESTI

Uhapšen muškarac zbog zlostavljanja 7 djevojčica

Pripadnici FUP danas su uhapsili E. S. (44) iz Zenice, koji je odranije poznat kao višestruki povratnik u činjenju teških krivičnih dela opšteg kriminaliteta i oružanih sukoba na području Zenice, te organizovanog međunarodnog kriminala u vezi s trgovinom ljudima.

Na teret mu se stavljaju krivična dela ugrožavanje bezbednosti i nasilje u porodici.

U sklopu ovih aktivnosti, a po naredbi Opštinskog suda u Zenici pretresene su tri lokacije, a na jednoj od njih zatečeno je sedmoro maloletne ženske dece, uzrasta od novorođenčeta do 14. godina, bez roditeljskog i drugog staranja i nadzora.

U celi slučaj uključio se i Centar za socijalni rad u Zenici, čiji službenici su bili prisutni tokom pretresa i nastavljaju aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Prilikom današnjih aktivnosti i pretresa identifikovane su žrtve ovih krivičnih dela, te su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičeni E.S. je u prethodnom periodu torturu prema maloletnoj deci snimao mobilnim telefonom i objavljivao putem društvenih mreža usled čega je došlo do uznemirenja javnosti.

Nkon saslušanja u FUP uhapšeni će biti u zakonskom roku predat nadležnom tužilaštvu. Pretresi su rađeni uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP, kao i policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona

Izvor
blic.rs
Back to top button
Close
Close