23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U Banjaluci privedeno više lica zbog ubistva, punktovi po gradu, nalijeću helikopteri

BANJALUKA – Inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske priveli su više osoba zbog današnjeg teškog ubistva Slaviše Ćuluma u banjalučkom naselju Dragočaj i nad njima je toku kriminalistička obrada, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se navodi da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka, pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva, vrše uviđaj u Dragočaju, gdje je nepoznati izvršilac ili više njih iz vatrenog oružja počinilo krivično djelo teško ubistvo Slaviše Ćuluma.

U saopštenju iz MUP-a Srpske navodi se da je danas u 13.12 časova operativnom dežurstvu Policijske uprave Banjaluka prijavljeno da se na putu, u blizini porodične kuće ubijenog nalazi njegovo izrešetano vozilo.

„Policijski službenici preduzimaju sve zakonom predviđene mjere i radnje s ciljem pronalaska izvršioca navednog krivičnog djela“, naglašeno je u saopštenju iz MUP-a Srpske.

Slaviša Ćulum ubijen je danas u blizini njegove kuće u banjalučkom naselju Dragočaj.

Ćulum ubijen pored kuće, zločin prijavila njegova majka

Policiju je danas oko 13 časova kontaktirala majka Slaviše Ćuluma iz Banjaluke i prijavila da joj je ubijen sin, javljaju „Nezavisne novine“.

Tijelo Ćuluma pronađeno je nedaleko od njegove kuće gdje je za sad nepoznati ubica izrešetao ovog mladića u banjalučkom naselju Dragočaj.

Ubistvo Ćuluma

„Čuli smo pucnje, ali nismo tome pridavali značaj, kasnije se začuo i helikopter. Ubrzo smo saznali da je tu u blizini ubijen Slaviša Ćulum koji samo što je izašao iz zatvora“, kaže mještanka Dragočaja.

Na mjesto ubistva u Dragočaju stigli su i specijalci.

Slaviša Ćulum, poznati banjalučki kriminalac koji je danas ubijen u sačekuši pored svoje kuće, iz zatvora u Foči izašao je 16. aprila ove godine.

Zbog ubistva Ćuluma punktovi u Banjaluci, Dragočaj nadlijeće helikopter

Na više mjesta u Banjaluci je prisutna policija, te zaustavlja sva vozila i kontroliše.

„Zaustavili su me i zapisivali broj tablice i moje lične podatke“, rekao je jedan čitalac kojeg je policija zaustavila u banjalučkom naselju Lazarevo.

Drugi čitalac nam je poslao fotografiju iz Česme, gdje je takođe blokada policije koja je stvorila i veliku gužvu u saobraćaju.

Miljanovićeva je za Srnu rekla da je u toku uviđaj i da je ovo banjalučko naselje blokirano.

„Na mjestu izvršenja krivičnog djela ubistvo nalaze se pripadnici Policijske uprave Banjaluka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske“, istakla je Miljanovićeva.

Ona je dodala da je o svemu obaviješteno Republičko tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se