23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

TV DUEL Igor Jurić: „Što niste pronašli živo dete?“, Biljana Popović Ivković: „A gde ste vi bili tada?“

Državna sekretarka MUP-a Biljana Popović Ivković i predsjednik Fondacije Tijana Jurić“, otac ubijene devojčice, Igor danas su gostovali u televizijskom programu uživo i razgovarali o slučaju pedofila političara, o kojem Jurić tvrdi da ima dokaze.

Dokazi su nedovoljni da bi ta osoba bila procesuirana, kako Jurić navodi, zbog čega ih nije dostavio, a zbog čega je juče saopštenjem reagovao i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Državna sekretarka MUP-a Popović Ivković ocenila je danas da su bezbednost i sigurnost dece prioritet svih prioriteta, pa i MUP-ovih prioriteta i pozvala predsednika Fondacije Jurića da dokaze dostavi Tužilaštvu.

– Ko god da ima saznanja da je neko zlostavljao i mučio bilo koje dete, mora odmah da prijavi – rekla je ona u jutarnjem programu TV Prve.

– Saglasan sam sa delom saopštenja ministra Stefanovića. On je rekao da se od ovoga pravi medijska atrakcija i za to je kriva Biljana Popović Ivković – započeo je izlaganje dodajući da mu smeta što nije upitan za ovu situaciju tokom vanrednog stanja, a zbog čega se ljuti što je upitan upravo tokom predizborne kampanje.

On je kazao i da ga Popović Ivković tokom protekla tri meseca nije kontaktirala povodom navoda o političaru pedofilu.

– Ja vas ne razumem, izašli ste u javnost gospodine Juriću. Rekli ste da imate fotografije, neke dokaze, kako se vidi da neka osoba radi određene stvari sa decom. Pozivate građane da prijave pedofiliju. Ja to ne radim konstantno, imala sam tri izjave. Vi ste izašli u javnost i rekli da Vam treba svedočenje. To interesuje novinare i građane – kazala je dodajući da niko nema pravo da uzima zakon u svoje ruke

– Svaki monstrum koji učini nešto nažao bilo kom detetu mora da završi iza rešetaka.

Ona je rekla da ovo nije tema za medije, već da je tema za državne institucije. Takođe je dodala da ne sme biti prikrivanja podataka.

– Vi ste prema građanima obavezni da prijavite i dostavite dokaze, ukoliko ih uopšte imate. Recite građanima ko je političar pedofil. Ja kao majka 12-godišnje devojčice jer to znam.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se