-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Tri jednostavna (i skoro besplatna) tretmana kojima ćete preporoditi kosu

Vaša kosa, baš kao i lice, zaslužuje da joj posvetite malo pažnje, naročito ako se redovno farbate i fenirate. Odvojite vrijeme i isprobajte neki od ovih recepata za „uradi sama“ maske za kosu.

Tretman za kosu sa limunom i jabukovim sirćetom

Možda vam zvuči previše agresivno, ali ovi sastojci će vam pomoći da vlasi i kožu glave oslobodite ostataka šampona i proizvoda za stilizovanje kose, koji se nakupljaju tokom vremena bez obzira na to koliko temeljno ispirate kosu.

Sastojci: Dvije kašike jabukovog sirćeta, pola iscjeđenog limuna, šolja vode

Pomješajte sve sastojke, kosu operite šamponom, dobro je isperite, ali nemojte stavljati regenerator. Umjesto toga, nanesite ovu mješavinu i dobro umasirajte u kožu glave, a ostatak utrljajte u kosu. Ostavite da djeluje petnaestak minuta, pa dobro isperite.

Maska od kokosovog ulja i meda

Ova maska će vam dubinski nahraniti kosu, hidriraće je i dati joj zdrav sjaj.

Sastojci: Kašika kokosovog ulja, kašika meda (ako imate jako dugačku i gustu kosu, povećajte količinu, važno je samo da odnos bude pola-pola)

Pomješajte kokosovo ulje i med, tako da dobijete ujednačenu smjesu. Kosu pokvasite, ali je nemojte prati, nanesite masku od korijena do krajeva kose i ostavite da djeluje dvadesetak minuta. Nakon toga, kosu dobro isperite, operite šamponom i oblikujte frizuru na uobičajeni način.

„Noćni“ tretman maslinovim uljem

Maslinovo ulje „čuda pravi“ ako imate suvu, oštećenu kosu. Prije spavanja, nanesite na kosu od korena do krajeva maslinovo ulje. Stavite na glavu kapu za tuširanje, vežite maramu, tako da sve ostane na mjestu preko noći. Ujutru dobro isperite kosu mlakom vodom, operite je i osušite na uobičajeni način i uživajte u svilenkastoj, sjajnoj kosi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se