15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Trenažni procesi za sportske organizacije od 18. maja

Ministarstvo porodice, omladine i sporta obavijestilo je sve sportske saveze da će, poštujući predložene mjere zdravstvenih institucija, te Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, od 18. maja moći da obavljaju aktivnosti koje obuhvataju trenažni proces. U saradnji sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske smo izradili obavezne mjere koje će organizatori treninga morati poštovati u smislu realizacije trenažnih aktivnosti, a sve s ciljem zaštite zdravlja svih učesnika u sportu, te uspostavljanja redovnih aktivnosti sportskih organizacija Republike Srpske.
Obavezne mjere, koje imaju cilj da zaštite svakog pojedinca u smislu smanjenja rizika od zaraze kao i širenja bolesti „COVID-19“ podrazumijevaju postupak koji sportisti moraju poštovati prilikom dolaska na trening, za vrijeme i poslije treninga, procedure koje moraju biti ispoštovane prilikom pripreme sportskih objekata i terena kao i način organizacije treninga i obaveze koje moraju zadovoljiti i provoditi sportske organizacije za vrijeme izvođenja trenažnog procesa.
Obavezne mjere će biti dostavljene svim sportskim savezima kako bismo svim akterima u sistemu sporta ostavili dovoljno vremena da se pripreme za nove uslove rada i izvođenja treninga. Ovom prilikom sve sportske organizacije pozivamo da budu strpljivi, te maksimalno disciplinovani i odgovorni tokom realizacije preporuka prilikom otpočinjanja sportskih aktivnosti, te da narednu sedmicu iskoriste za pripremu kako bi od 18. maja krenuli sa radom uz poštovanje svih propisanih mjera.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se