3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Svi su bili kao tempirane bombe, samo je Miloš prvi eksplodirao

On je, u iznajmljenoj kući u centru grada, sjekirom ubio oca Predraga (45), maćehu Danijelu Radojković (43), svoju rođenu trudnu sestru Anu (19) i polusestru Saru R. (12). Miloš je dobio ime po dedi (70), koji je svojevremeno, navodno zbog psihičkog poremećaja, takođe sjekirom pokušao da ubije svoju suprugu Milanku (69), a mladićevo odrastanje je, kako saznajemo, često pratilo nasilje u užoj porodici.

U selu Granica, kod Bojnika, odakle potiču tragično nastradali, mještani su šokirani zločinom, ali ne i iznenađeni tragičnim ishodom, jer su ovu porodicu pratili zla kob i stalni međusobni sukobi i svađe. Miloš je navodno, kako kažu u Granici, poslije zločina, otišao kod sestre njegovog dede, koja živi u Leskovcu, i njoj prvo saopštio šta je uradio, nakon čega je slučaj prijavljen policiji. Miloš je navodno priznao zločin, ali istražnim organima još nije govorio o detaljima iz paklene noći.

Kako saznajemo, Predrag je u prvom braku sa ženom, za koju kažu da nije bila psihički stabilna, izrodio troje djece: Miloša, Anu i sedamnaestogodišnjeg A. I. Poslije razvoda nastavio je da brine o njima, dok im je majka navodno lutala Leskovcem i prosila. Međutim, sve troje djece je bilo problematično.

Ana je, navodno, neko vrijeme provela u hraniteljskim porodicama, ali ih je, zbog svoje naravi, relativno brzo napuštala, dok je maloljetni A. I. smješten u specijalizovanu ustanovu socijalne zaštite zbog određenih psihičkih problema. U selu pričaju i da je osumnjičeni za četvorostruko ubistvo bio psihički nestabilan, a da se njegovo stanje pogoršalo od kada je u njihovu porodicu došla maćeha Danijela.

2219907 pjimage 30 ff

-Šta da vam kažemo? Predrag se, iako i sam problematičan, trudio da ih održi na okupu, ali su još veći problemi počeli kada se oženio Danijelom i sa njom dobio još jednu kćerkicu. Danijela se prema Predragovoj djeci baš maćehinski ophodila, a ona su morala da trpe njenu psihičku nestabilnost zbog čega ih je često maltretirala. Bježali su od kuće. A. I. je znao da odluta, pa smo ga satima tražili po šumi – priča komšija Zoran Ilić.

Predsjednik mjesne zajednice Slobodan Stojanović kaže da je Predrag prije desetak godina napustio selo. Mijenjao je podstanarske stanove u Bojniku i njegovoj okolini, a onda se, prije četiri godine, preselio u Leskovac.

-I tamo se selio iz stana u stan. Mijenjao je i poslove, ali se ni na jednom nije dugo zadržao. Znao je da prevari, da ostane dužan, nije bio čovjek od povjerenja. Maltretirao je i roditelje i uzimao im svaki dinar. Ostavio im je ogromne dugove, jer je uhvaćen u krađi struje. Mijenjao je i žene, sa kojima nije imao djece, sve dok nije počeo da živi sa Danijelom i dobio kćerku – ističe Stojanović.

Po riječima žitelja Granice, među podstanarskim zidovima ove porodice često su izbijale svađe, a jedna od njih se završila tako što je Predrag povrijeđen nožem. Pričalo se da ga je napao Miloš, pa se onda, kako kažu, ispostavilo da je to bila Danijela.

12 svi2 facebook

– To je Predragova ljubav iz mlađih dana. Čak je, kao maloljetnica, neko vrijeme živjela sa njim, a onda se udala u Smederevskoj Palanci. Ostavila je troje djece, od kojih je jedno hendikepirano, i vratila se Predragu 2007. Priča se da je tamo i Ana ostala trudna sa nekim mladićem koga je upoznala kada je sa Danijelom odlazila kod njenih roditelja, a prije toga se udavala u Lukovskoj banji – kaže jedan od rođaka, koji nije želeo da se predstavi.

Sa djedom Milošem i bakom Milankom u ponedjeljak nismo razgovarali, jer u vrijeme našeg boravka u selu još uvijek nisu bili obaviješteni o tragediji koja ih je zadesila. Policija ih je obišla i od djede oduzela lovačku pušku koja se navodno vodila na Predraga. Crne vijesti su im se bližile dok smo napuštali selo, jer je ekipe Hitne pomoći krenula sokakom ka njihovoj kući kako bi ih pripremila za riječi o gubitku najbližih.

– Djeda Miloš je prevremeno penzionisan, a jedno vrijeme je, tvrde u selu, bio na liječenju u psihijatrijskoj ustanovi. Dok su svi živjeli u njegovoj kući stalno su izbijale svađe i rasprave. Danijela je terorisala svoje pastorke, pa Miloš nije mogao očima da je vidi. Sve što se dešavalo među njima nije slutilo na dobro, jer je svako od njih bio kao tempirana bomba. Bilo je samo pitanje koja će prvo da eksplodira – pričaju mještani.

Porodica Ilić-Radojković je na evidenciji Centra za socijalni rad u Leskovcu od 2016. Korisnici su socijalne pomoći, a saopšteno je i da nije bilo prijava za nasilje u porodici. Ova ustanova je demantovala prvobitne nezvanične informacije da je masakr preživio maloljetnik koji je navodno bio svjedok tragedije. Predragov maloljetni sin A. I. se od marta prošle godine nalazi na smještaju u ustanovi socijalne zaštite iz koje je potvrđeno da je u međuvremenu nije napuštao i da je dobro.

12 deda

MAĆEHA TJERALA ANU DA NADNIČI?

ANA je zatrudnila s nekim mladićem, koji nije htio da prizna dijete, jer navodno nije njegovo – rekle je novinarima drugarica pokojne trudnice. – Posljednji put smo se čule dan ili dva prije tragedije… Pitala sam je kako ide trudnoća, jer je bila u sedmom mjesecu. Što se njene maćehe tiče, žena je bila teške naravi. Znam da je Anu tjerala da radi po njivama, a onda bi joj uzimala zarađeni novac.

PREDRAGU SE NIJE MOGLO POMOĆI

Pokojni Predrag ima rođenog brata. On živi u Beogradu i vlasnik je firme koja se bavi poslovima obezbjeđenja. Pokušavao je sa svojom porodicom da pomogne bratu, ali je Predrag, kako kažu u selu, bio čovjek kome se nije moglo pomoći. Roditeljima je slao novac za izdržavanje, ali bi im Predrag sve otimao, pa su poslije umjesto para iz Beograda, starinama stizali paketi sa hranom i drugim namirnicama.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se