15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Svađanje u vezi može biti zdravo

Sukob u vezama je nešto prirodno, a sukob rađa neslaganje i često potiče na svađu. Stručnjaci za odnose napominju i kako je veoma opasno ukoliko se partneri baš nikada ne svađaju. Tako izbjegavate da riješite probleme.

S druge strane loš znak je i kada se često svađate. Zbog toga se postavlja pitanje kakva je svađa zdrava i normalna u vezama?

Cilj svađe mora biti rješenje problema, nikako da se vraćate na stare probleme.

Ponekad u određenom trenutku možete biti frustrirani ponašanjem partnera zbog toga vam može biti primamljivo da spomenete svaku grešku koju je napravio. Ali kada se svađate trebate se držati stvari koja vas je uznemirila.

Jedan od najbržih načina da se posvađate s partnerom jeste da ga prekinete dok priča. To samo može dovesti do dreke. Saslušajte svog partnera da dovrši svoju misao.

Trebate znati koji je cilj vaše svađe. Kada i vi i vaš partner znate zbog čega se svađate imate mogućnost da nađete neko kompromisno rješenje.

Ukoliko stvari ne vode k rješenju prestanite se svađati. Napravite pauzu i kažite partneru da se ne možete trenutno baviti tim problemom i da ste preopterećeni.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se