15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Sutra obilježavanje dana grada

ZVORNIK – Zbog epidemije virusa korona i poštovanja mjera zaštite protiv širenja virusa u zajednici, 21. maj – Dan grada Zvornika ove godine neće biti propraćen uobičajenim manifestacijama niti većim okupljanjem građana kao prethodnih godina, saopšteno je danas iz Gradkse uprave.

Dan grada Zvornika biće obilježen polaganjem vijenaca na gradskom spomeniku za 1.080 palih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

U okviru obilježavanja Dana grada i povodom 610 godina postojanja Zvornika, kod gradonačelnika će biti organizovani prijemi za strijelce protivgradne zaštite, vukovce i učenike generacije zvorničkih srednjih škola, te drugi prijemi.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović rekao je novinarima da će Dan grada biti obilježen skromno i bez uobičajenih sadržaja.

„S obzirom na to da nije bilo sjednice Skupštine grada, nije se mogla obaviti procedura oko dodjele gradskih priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama, a zbog zabrane okupljanja više od 50 ljudi na jednom mjestu odustali smo i od održavanja svečane akademije“, rekao je Ivanović.

On je dodao da će se gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović obratiti javnosti putem konferencije za novinare povodom Dana grada i 610 godina postojanja Zvornika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se