23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Stevanović novinarima – „Hvala vam na razumijevanju u zajedničkoj borbi“

„Kad podvučemo crtu, ako je vrijeme za to budući da je pandemija virusa i dalje prisutna, mislim da smo i tu učinili sve što se moglo da zaštitimo zdravlje sugrađana i spriječimo širenje virusa na veći dio populacije u Zvorniku“, rekao je Stevanović na prijemu za novinare povodom Dana grada danas u Gradskoj upravi.

On je zahvalio svima koji su doprinijeli u borbi protiv širenja virusa korona.

„Zahvaljujem privrednicima koji su dali značajan prilog u nabavci respiratora za Opštu bolnicu Zvornik, pomagali finansiranje karantina i funkcionisanje života u vremenu vanrednog stanja, dok su neki od njih davali na korištenje volonterskom servisu i gradskim službama svoje automobile“, rekao je Stevanović i naglasio da je bilo mnogo dobrih djela u ovih 60 dana borbe sa virusom.

Stevanović je rekao da je, uprkos pandemiji, učinjeno sve da se život u gradu ne zaustavi i dodao da nisu stajale investicije koje su mogle da idu dalje jer se svakodnevno radilo na onim gradilištima na kojima su započeti radovi.

„Očekujemo da u narednih četrdesetak dana budu završeni radovi na Mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik, te da most dobije dimenziju kakvu zaslužuje“, naveo je Stevanović.

On je izrazio želju da integrisani granični prelaz na ovom mostu za pješake bude na strani Srbije kako bi zbog nedostatka prostora bio otvoren izlaz sa mosta prema Zvorniku.

pres posle prijema zoran stevanović

Govoreći o ostalim infrastrukturnim projektima, Stevanović je napomenuo da je potpisan ugovor za rekonstrukciju Doma zdravlja i da bi radovi trebalo da krenu čim bude ukinuto vanredno stanje.

„Očekujemo da ovog ljeta ili do kraja godine počnu radovi na rekonstrukciji i dogradnji novog bloka Opšte bolnice, te zgrade Osnovnog suda“, rekao je Stevanović i dodao da će početi i izgradnja posljednje faze vodovoda u naseljima Lokanj i Pilica, kao i niz drugih projekata kao što su asfaltiranje i sređivanje gradskih ulica i rekonstrukcija centralnog spomenika.

Stevanović je apelovao da privrednici ne gube vjeru i nadu nego da se okrenu poslu, zahvalivši Vladi Republike Srpske i Republikom štabu za vanredne situacije što su našli mogućnost da se pomogne privredi.

U okviru obilježavanja Dana grada, Stevanović će sutra organizovati prijem za vukovce i učenike generacije zvorničkih srednjih škola.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se