9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Satjeran u ćošak: Bajden konačno progovorio o seksualnom napadu

Predsjednički kandidat Džo Bajden demantovao je da je 1993. seksualno napao bivšu pomoćnicu u Senatu. O ovoj aferi on se prvi put oglasio, jer je bio pod velikim pritiskom javnosti.

„Ne, to nije istina. Nedvosmisleno kažem da se to nikad nije dogodilo“, odbacio je optužbe Bajden, prenosi Indeks.

​Žena iz Kalifornije Tara Rid, bila je Bajdenu asistent u Senatu od decembra 1992. do avgusta 1993. godine. Prije tri nedelje, ona je u medijima optužila Bajdena da ju je pritisnuo uz zid i stavio ruku ispod suknje. Ona je napustila Bajdenov kabinet avgusta 1993. godine.

U saopštenju, Bajden je pozvao Senat da od Nacionalnog arhiva zatraži da objavi sve dokumente koji bi mogli pokazati da je Tara Rid u to vrijeme podnijela bilo kakvu pritužbu.

Tara Rid (56) je u nekoliko intervjua izjavila da je troje Bajdenovih pomoćnika u Senatu obavijestila o polnom uznemiravanju.

Rid je jedna od osam žena koje su od prošle godine izašle u javnost, tvrdeći da ih je Bajden grlio, ljubio i dodirivao na nepriličan način. Međutim, nijedna ga nije optužila za seksualni napad.

Neke ugledne članice Demokratske stranke branile su Bajdena, a neke zatražile od njega da se suoči o optužbama.

U trci za predsjednika SAD, Bajden (77) će se najvjerovatnije suočiti s republikanskim predsednikom Donaldom Trampom (73) na izborima 3. novembra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se